Isus străbătea toată Galileea, învăţând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia Împărăţiei şi tămăduind orice boală şi orice neputinţă care era în norod.

Matei 4:23

Robert Louis Stevenson, autorul romanului de aventură Insula comorii, a avut o sănătate şubredă în copilărie şi n-a putut merge la şcoală. În cele din urmă, părinţii i-au angajat o pedagogă care să facă lecţii cu el şi o bonă care să-l îngrijească. Într-o seară, când bona a intrat în camera lui ca să vadă dacă se culcase, Robert era la fereastră şi stătea cu palmele şi nasul lipite de geam. Bona i-a cerut pe un ton ferm să se urce înapoi în pat, ca să nu răcească.

– Vino la fereastră să-ţi arăt ceva! i-a zis băiatul entuziasmat.

Bona a venit şi s-a uitat pe geam. Afară, pe stradă, trecea de la un stâlp la altul omul care se ocupa cu aprinderea felinarelor.

– Uite, continuă el, cineva face găuri în întuneric! (Margaret Davis, Fear Not! Is There Anything Too Hard For God?, Aspect Books, p. 332)

Am studiat până aici câteva pasaje din Vechiul Testament despre ajutorarea persoanelor în nevoie. Vom trece acum la studiul câtorva pasaje din Noul Testament pe această temă. Şi cu ce este mai potrivit să începem decât cu învăţăturile Domnului Isus? Una dintre învăţăturile Sale cele mai cunoscute este aceea că noi suntem „lumina lumii” (Matei 5:14), Când răspândim lumină, nu facem altceva decât să-L reflectăm pe Isus, adevărata Lumină a lumii (Ioan 8:12). Să învăţăm, aşadar, de la Isus cum „să facem găuri în întuneric”!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO