Marea luptă în scrierile apostolului Petru

Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată (1 Petru 2:9)

Scrierile apostolului Petru conţin numeroase referiri la marea luptă. Aceasta poate din cauză că el a înţeles mai bine decât mulţi alţii cât de uşor este să fii înşelat de Satana. El era perfect conştient de realitatea acestei lupte: „Fiţi treji şi vegheaţi, pentru că potrivnicul vostru, Diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită!” (1 Petru 5:8).

Petru a văzut marea luptă desfăşurându-se în multe feluri. El a văzut lupta şi în biserică, unde cei care au fost odată credincioşi au devenit cinici şi au ajuns să-L respingă pe Dumnezeu şi să nege a doua venire a lui Hristos. El are cuvinte tari pentru batjocoritori. De fapt, dacă ne pierdem credinţa în făgăduinţa revenirii lui Hristos, atunci ce speranţă ne mai rămâne?

Poate că Petru a insistat atât de mult asupra credinţei din cauză că el însuşi a avut căderi. El ştia din experienţă cum este când iei în derâdere, negi şi încerci să fii la fel ca mulţimea, ca să nu fii condamnat de ceilalţi din cauză că Îl urmezi pe Isus. De aceea, el pune accent pe o viaţă de credinţă care să reflecte înalta chemare şi alegerea primite în Domnul şi să fie demnă de ele.

Sursă imagine: jw.org

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO