Studiul 2

7 iulie 2012

 

Pentru studiul din săptămâna aceasta, citeşte: Faptele apostolilor 17:5-9, 10-15, 16-34; 1 Corinteni 1:182:2; 1 Tesaloniceni 2:17 3:10.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „Căci cine este, în adevăr, nădejdea sau bucuria sau cununa noastră de slavă? Nu sunteţi voi, înaintea Domnului nostru Isus Hristos, la venirea Lui? Da, voi sunteţi slava şi bucuria noastră. (1 Tesaloniceni 2:19,20)

Gândul central: Adevărata evanghelizare duce la stabilirea de relaţii care pot rezista testului timpului şi care durează pentru veşnicie.

Pavel a susţinut în Tesalonic ceea ce am numi astăzi „o campanie de evanghelizare” de trei săptămâni. Cuvântările lui au stârnit interesul multor oameni, dar şi opoziţia conducătorilor religioşi şi a unui grup de oameni rău intenţionaţi. În cele din urmă, Pavel a fost alungat de conducerea cetăţii care a căutat totodată să împiedice revenirea sa acolo.

Studiul acesta se ocupă de evenimentele care s-au petrecut după încercarea lui Pavel de a vesti Evanghelia în cetatea Tesalonic. Ar fi fost uşor pentru Pavel să îşi concentreze atenţia asupra opozanţilor săi şi asupra obstacolelor pe care le întâlnise. Însă gândurile lui s-au îndreptat în primul rând spre relaţiile pe care le stabilise cu membrii noii comunităţi creştine.

Pavel a fost foarte îndurerat de faptul că nu a putut petrece mai mult timp cu credincioşii. El ştia că, în condiţiile acestea, ei erau vulnerabili la sentimentele de descurajare şi la influenţele negative. Fiindcă nu putea fi printre ei în persoană, el a fost îndemnat de Duhul Sfânt să le scrie scrisori. Aceste scrisori fac parte din Noul Testament şi sunt cunoscute sub titlul de „Epistolele către tesaloniceni”.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO