Exodul 20

1. Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte si a zis:
2. „Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei.
3. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
4. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.
5. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,
6. si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.
7. Sa nu iei in desert Numele Domnului Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui.
8. Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.
9. Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau.
10. Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta.
11. Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.
12. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau.
13. Sa nu ucizi.
14. Sa nu preacurvesti.
15. Sa nu furi.
16. Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.
17. Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tau.
18. Tot poporul auzea tunetele si sunetul trambitei si vedea flacarile muntelui care fumega. La privelistea aceasta, poporul tremura si statea in departare.
19. Ei au zis lui Moise: „Vorbeste-ne tu insuti si te vom asculta: dar sa nu ne mai vorbeasca Dumnezeu, ca sa nu murim.”
20. Moise a zis poporului: „Nu va inspaimantati; caci Dumnezeu a venit tocmai ca sa va puna la incercare si ca sa aveti frica Lui inaintea ochilor vostri, pentru ca sa nu pacatuiti.”
21. Poporul statea in departare; iar Moise s-a apropiat de norul in care era Dumnezeu.
22. Domnul a zis lui Moise: „Asa sa vorbesti copiilor lui Israel: „Ati vazut ca v-am vorbit din ceruri.
23. Sa nu faceti dumnezei de argint si dumnezei de aur, ca sa-i puneti alaturi de Mine; sa nu va faceti alti dumnezei.
24. Sa-Mi ridici un altar de pamant, pe care sa-ti aduci arderile de tot si jertfele de multumire, oile si boii. In orice loc in care Imi voi aduce aminte de Numele Meu, voi veni la tine si te voi binecuvanta.
25. Daca-Mi vei ridica un altar de piatra, sa nu-l zidesti din pietre cioplite; caci cum iti vei pune dalta in piatra, o vei pangari.
26. Sa nu te sui la altarul Meu pe trepte, ca sa nu ti se descopere goliciunea inaintea lui.”

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO