ÎNCINGEȚI-VĂ MIJLOCUL CU ADEVĂRUL ÎNCĂ DE DIMINEAȚĂ

Având mijlocul încins cu adevărul.
Efeseni 6:14

Ce înseamnă să fii o femeie adventistă? Ce înseamnă să fii o femeie spirituală? Când eram mică, acestea nu erau două întrebări separate. Dar acum, când am ajuns femeie matură, ele sunt. Așadar, ce vreau să spun? În copilărie, o fată adventistă corectă nu ar fi fost văzută niciodată cu urechile găurite sau mâncând dintr-o farfurie care conținea carne. Dacă apusul soarelui era la ora 20:08, televizorul de sâmbătă seara era deschis la 20:09, nu cu un minut înainte. Singurele motive valabile pentru a lipsi de la biserică erau boala sau vacanța. Iar în Sabat, puteai să te bălăcești în apă, dar nu să înoți. Cunoșteam așteptările și credeam că sunt spirituale.

Dar învăț. Viața mă presează. Știu că și tu simți asta. M-am confruntat cu un deces în familie, stres la locul de muncă, tulburări familiale, probleme de sănătate și o lovitură financiară recentă, legată de COVID-19. Adăugați climatul politic al națiunii, războaiele devastatoare și declinul bunăstării, și jugul este mai greu ca niciodată. Am fost la un pas distanță de trenul nebuniei! Și iată partea cea mai rea: spiritul meu obosit mi s-a părut mai real decât Duhul lui Dumnezeu. Apoi, cineva mi-a spus adevărul: „Vei depăși și lucrul acesta. Diavolului nu-i place ceea ce înveți și ceea ce faci. Doar să nu uiți să-ți încingi mijlocul cu adevărul dimineața”.

Să-mi încing mijlocul cu adevărul? Devenisem atât de slăbită, încât nu mai puteam să-mi țin scutul credinței și nici sabia Duhului. Nu mai puteam purta coiful mântuirii sau platoșa neprihănirii. Deci, ce facem acum?

Cred că, în calitate de femei adventiste, ar trebui să ridicăm numele lui Hristos cu îndrăzneală și să lăsăm ca noțiunea de perfecțiune religioasă să cadă în ruină. Cred că ar trebui să ne „încingem mijlocul cu adevărul” și să trăim întreaga zi ca femei care își găsesc valoarea doar în Hristos. Cred că ar trebui să le arătăm tinerelor fete accesul la Dragoste pe care îl au în această viață de confuzie și conflict. Ca femei adventiste, suntem chemate să ne întărim casele și locul de muncă cu mijlocul încins cu adevărul. Putem umbla demne, în ciuda greșelilor noastre. Suntem iertate. Alese. Răscumpărate. Pentru că suntem iubite de Regele Însuși.

autor: Heather Vanden Hoven

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO