Te laud că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
Psalmii 139:14

Femeile afro-americane au avut contribuții semnificative în lume. După o lungă perioadă de negare, femeile afro-americane au obținut accesul la educația formală, extinzându-și orizonturile și permițându-le să educe și să îndrume și pe altele. Dar cu mult înainte de a avea acces la căile formale de învățare, ele au fost împuternicite de o altă forță și au excelat în multe fațete ale vieții prin ceea ce unii numesc „spirit matern”. Mie îmi place să o numesc „intervenție divină”. Femeia afro-americană a devenit o forță scrisă de neșters în paginile istoriei, o inspirație pentru toate femeile.

Femei precum Harriett Tubman au evadat din sclavie și au condus mai mult de trei sute de sclavi spre libertate. Mary McLeod Bethune a schimbat caleidoscopul oportunităților educaționale. Ea credea că educația reprezintă cheia pentru progresul rasial. Bethune a fondat Institutul Normal și Industrial Daytona în 1904, pentru femei, care a devenit mai târziu Colegiul Bethune-Cookman și care astăzi educă femei și bărbați din toată lumea.

Femeile afro-americane din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea au avut, de asemenea, contribuții notabile. Dr. Maud Sisley Boyd a fost prima femeie medic adventist de ziua a șaptea. Ea a înființat școala de asistente medicale de la Oakwood College (în prezent Oakwood University) și a slujit ca misionară în America Centrală. Dr. Eva B. Dykes a fost prima femeie care a îndeplinit cerințele pentru obținerea unui doctorat. Ulterior, a predat la Oakwood College, iar în 1946 a format Aeolians (corul Universității Oakwood), un cor de talie mondială, care există și astăzi. Printre alte femei afro-americane notabile se numără: a 49-a vicepreședintă a Statelor Unite, vicepreședinta Kamala Harris; a 116-a judecătoare a Curții Supreme de Justiție, judecătoarea Ketanji Brown Jackson. Aceste două femei sunt primele care au ocupat aceste poziții eminente.

Dumnezeu a deschis uși pentru ca femeile de orice culoare să își atingă scopul stabilit de El. Rugăciunea mea este ca, uitându-ne înapoi la istorie, femeile să își croiască drumuri mai mari și să avanseze spre o vreme în care toate vor experimenta o relație de mai mare coexistență cu Creatorul nostru și cu fiecare dintre ele. Fiecare dintre noi este o făptură așa de minunată! Haideți să îmbrățișăm istoria și diferențele tuturor femeilor și să devenim un trup unit în cadrul credincioșilor!

autor: Ella Clark-Tolliver

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO