[sâmbătă, 31 octombrie] Lecții mai greu de învățat
Text de memorat:
Marcu 10:52
„Şi Isus i-a zis: „Du-te, credinţa ta te-a mântuit”. Îndată orbul şi-a căpătat vederea şi a mers pe drum după Isus”.
Căruia dintre noi nu i-a fost vreodată rușine de el însuși? Care dintre noi nu a făcut lucruri care îl dor când se gândește la ele și care l-ar face să tresară de spaimă la gândul că alții le-ar putea ști? Mai mult ca sigur, toți am trecut prin astfel de momente.
Imaginează-ți că ești în locul lui Adam sau al Evei după ce au mâncat din fructul oprit. Sau cum s-a simțit Iacov când l-a înșelat pe tatăl lui ca să obțină binecuvântarea în detrimentul fratelui mai mare, fiind apoi nevoit să fugă de mânia fratelui său. Cum mai dormea el noaptea? Sau imaginează-ți că ești femeia prinsă în adulter, „chiar când săvârșea” (Ioan 8:4). Și David a trecut pe acolo, iar Psalmul 32 este expresia și mărturisirea lui amară despre această experiență. Iată de ce Evanghelia este universală, de ce Isus a murit pentru toată omenirea. Oricare ar fi deosebirile dintre noi, ne unește cu siguranță un lucru: toți suntem păcătoși!
În consecință, adevărata educație creștină trebuie să constea în a ne îndrepta spre singura soluție pentru starea noastră jalnică. În această săptămână vom privi la singura noastră soluție, Marele nostru Învățător.
Studiu la rând:
Biblia: Isaia 64 – Ieremia 4
1. Unde scrie: „Noi suntem lutul, și Tu, olarul”?
2. Ce misiune avea să le dea Domnul celor „ce vor scăpa din Israel”?
3. Ce reprezenta acel vuiet care „se aude pe înălțimi”?
4. De ce și cum exprimă autorul concluzia sa că Domnul Și-a înșelat poporul?
Ellen G. White, „Evanghelizare”, subcapitolul „Integrarea noilor credincioși în biserică”
5. Care sunt acele ramuri importante ale lucrării pe care adesea le neglijează pastorii?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO