Poţi spune tu că poţi pătrunde adâncimile lui Dumnezeu, că poţi ajunge la cunoştinţa desăvârşită a Celui Atotputernic?

(Iov 11:7)

Suferinţa este un mare motiv de descurajare pentru oameni. Întâlnim oameni „buni” care trec prin tragedii uriaşe, dar şi fapte rele care rămân nepedepsite în viaţa aceasta. Cu ceva timp în urmă, a apărut o carte cu titlul De ce li se întâmplă lucruri rele oamenilor buni? – o nouă încercare (eşuată) de a găsi un răspuns satisfăcător la această problemă veche de milenii. Mulţi alţi scriitori şi gânditori au scris despre lupta lor de a înţelege suferinţa. Se pare totuşi că nici ei n-au găsit răspunsurile potrivite.

Cartea lui Iov explorează şi ea subiectul suferinţei oamenilor „buni” în lumea aceasta. Ea se deosebeşte însă în mod fundamental de alte cărţi pe această temă, deoarece nu ne prezintă perspectiva umană (deşi este prezentă şi aceasta), ci perspectiva divină asupra suferinţei, întrucât este o carte inspirată.

Săptămâna aceasta, vom citi alte cuvântări ale bărbaţilor care au venit să-l consoleze pe Iov. Ce putem învăţa de la ei şi mai ales din greşelile pe care le-au comis în încercarea de a găsi o explicaţie pentru suferinţa umană?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO