Toți vameșii și păcătoșii se apropiau de Isus ca să-L asculte. Și fariseii și cărturarii cârteau și ziceau: „Omul acesta primește pe păcătoși și mănâncă cu ei”.

Luca 15: 1-2

O dată pe lună, un diacon dintr-o biserică locală îi ducea pe tineri, cu microbuzul, la un azil de bătrâni, unde susţineau un serviciu de închinare. încă de la prima ocazie, un bătrân aflat în scaunul cu rotile l-a prins de mână pe diacon şi l-a ţinut aşa tot timpul programului. Situaţia s-a repetat şi în ocaziile următoare. într-o săptămână însă bătrânul a lipsit. Diaconul s-a interesat de starea lui şi a aflat că era pe moarte. Când a intrat în camera acestuia, bătrânul stătea întins în pat, inconştient, l-a luat mâna în mâna lui şi s-a rugat ca Domnul să-l elibereze şi să-i dea viaţa veşnică. în clipa aceea, bătrânul l-a strâns de mână, iar el a ştiut că a primit răspuns la rugăciune. Când a ieşit din cameră, cu ochii plini de lacrimi, s-a întâlnit cu o doamnă care i s-a prezentat: „Sunt fiica lui. Tatăl meu v-a aşteptat. Mi-a spus aşa: «O dată pe lună, Isus vine la mine şi mă ţine de mână. Nu vreau să mor până când nu-L mai ţin o dată de mână!»” – Adaptare după The Least ofThese, un clip video produs de Old Fashioned Pictures (2004). Utilizat cu permisiune.

A fi creştin înseamnă a fi „Isus” pentru cineva. Pe parcursul studiilor urmă-toare, vom analiza diferitele aspecte ale metodei folosite de Isus şi vom trage concluzii cu privire la modul în care biserica poate să imite exemplul Său.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO