Apoi a zis tuturor: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze.

Luca 9:23

După cum am văzut deja, profeţii transmiteau mesajul Domnului atât prin cuvinte, cât şi prin exemple practice. Uneori trebuiau să transpună mesajul în gesturi ilustratoare pentru a facilita receptarea lui.

Astfel, Ieremia a fost din nou chemat să transpună în gesturi cuvintele pe care trebuia să le transmită. Mai întâi, trebuia să poarte un jug din lemn: „Aşa mi-a vorbit Domnul: «Fă-ţi nişte legături şi nişte juguri şi puneţi-le la gât»” (Ieremia 27:2). Misiunea aceasta trebuie să fi fost pentru profet destul de dificilă în sine, dar, ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, a devenit şi mai dificilă din cauza unui profet mincinos care i-a negat vorbele.

Săptămâna aceasta, avem ocazia să ne facem o imagine mai clară despre lupta dintre adevăr şi minciună pentru câştigarea inimii şi minţii oamenilor. Vom vedea totodată că un mesaj al harului poate fi în realitate un mesaj fals.

De asemenea, lui Ieremia i s-a cerut să nu plângă cu cei care plângeau şi să nu se bucure cu cei care se bucurau. Lucrurile acestea aveau menirea de a-i ajuta pe oameni să înţeleagă ce îi aştepta din cauza păcatelor lor şi, astfel, să se pocăiască şi să asculte, diminuând consecinţele dureroase ale faptelor lor rele.

Imagine preluată de pe jw.org

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO