Întrebări recapitulative

  1. Care sunt acele lucruri ale unei vieți normale, pe care Domnul i le-a interzis lui Ieremia? De ce unii oameni, care au o chemare specială de la Dumnezeu, nu pot duce o viață normală, ca toți ceilalți? Tu ai putea să fii un asemenea om? De ce?
  2. Cum i-a cerut Domnul lui Ieremia să ilustreze ocupația babiloniană? Ce dovezi ale oprimării vezi în lumea de azi? Este întotdeauna oprimarea unor persoane sau populații o pedeapsă divină?
  3. Cărui fapt se datora confuzia poporului în fața mesajelor contradictorii ale lui Ieremia și Hanania? De ce trebuie să fim foarte circumspecți față de unii „predicatori ai harului”?
  4. Care era semnificația gestului lui Hanania de a sfărâma jugul lui Ieremia și pe cine a crezut poporul? De ce, adesea, o situație complicată se înrăutățește și mai mult prin încăpățânarea și refuzul nostru de a asculta și de a admite anumite pierderi?
  5. Cum a calificat Domnul solia lui Hanania și ce indicii avem că asemenea amăgiri se vor reedita la sfârșit? Ce minciuni circulă în societatea și cultura contemporană și cum ne putem proteja de ele?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO