Înainte de Iosia, n-a fost niciun împărat care să se întoarcă la Domnul, ca el, din toată inima, din tot sufletul şi din toată puterea lui, întocmai după toată Legea lui Moise; şi chiar după el, n-a fost niciunul ca el.

2 Împăraţi 23:25

Părinţii ştiu cât de greu este să-ți vezi copiii ajunşi la maturitate şi ieşiţi de sub controlul tău, luând decizii despre care ştii că le vor dăuna. Însă durerea aceasta nu o simt doar părinţii. Cui nu i s-a întâmplat să-şi vadă prietenii sau rudele luând nişte decizii în detrimentul lor? Aceasta este partea negativă a voinţei libere. Voinţa liberă presupune libertatea de a face alegeri greşite. O fiinţă care nu ar putea să aleagă decât binele, nu ar fi liberă în mod real şi nu ar fi o fiinţă morală cu adevărat.

O mare parte din Scriptură conţine istoria avertizărilor date de Dumnezeu poporului Său cu privire la alegerile greşite. Cu aceasta s-a ocupat în mare parte şi cartea lui Ieremia: ea consemnează îndemnurile adresate poporului ales de către un Dumnezeu care respectă alegerea liberă şi voinţa liberă.

Cel mai multe relatări sunt într-adevăr triste, dar, săptămâna aceasta, vom vedea o licărire de speranţă, vom discuta despre un împărat care, folosindu-şi voinţa liberă, a ales să facă „ce este bine înaintea Domnului”.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO