Studiul 4

Vineri , 27 aprilie 2012

 

Locul activităţii tale misionare în planurile bisericii. Cele mai multe departamente ale bisericii locale funcţionează de obicei după un plan bine organizat şi sunt foarte active, dar e posibil ca membrii care sunt implicaţi într-un anumit departament să nu ştie foarte multe despre ceea ce se petrece în alte ramuri ale activităţii bisericii. Mai mult, e posibil să nu existe un plan general de evanghelizare pe care să-l cunoască echipa fiecărui departament şi, prin urmare, la care să poată contribui. În scopul încurajării, al susţinerii şi al evaluării eficiente, cel mai bine este ca activitatea ta de evanghelizare şi mărturie să facă parte din strategia generală a bisericii. În acest sens, îţi oferim următoarele sugestii:

– Discută cu pastorul, cu prezbiterii sau cu coordonatorul Departamentului Lucrare Personală pentru a afla ce obiective au fost stabilite şi ce strategii sunt aplicate în vederea atingerii acestor obiective. Tu trebuie să descoperi care este locul activităţii de evanghelizare şi mărturie alese de tine în planurile bisericii şi cum poţi contribui la atingerea obiectivelor ei.

– S-ar putea ca, deşi biserica ta are o activitate intensă de evanghelizare, să nu existe un document în care să fie stipulate obiectivele şi strategiile ei. Discută cu pastorul, cu prezbiterii sau cu coordonatorul Departamentului Lucrare Personală despre obiectivele lor personale pentru evanghelizare. Ia notiţe în timpul discuţiei. Îţi vei forma astfel o imagine despre viziunea lor cu privire la evanghelizare şi vei putea propune obiective şi metode de lucru.

– În momentul acesta poţi decide să te alături unei activităţi misionare deja existente. În cazul în care activitatea aleasă de tine deschide un câmp nou pentru evanghelizare sau mărturie, este necesar să formezi un mic grup de oameni cărora să le împărtăşeşti viziunea ta. Prezintă obiectivele şi strategiile pe care le vei utiliza pentru a atinge aceste obiective.

Pentru discuţie

1. „Prea adesea, influenţa predicii ţinute de la amvon este combătută de predica ţinută de viaţa acelora care pretind că sunt susţinătorii adevărului.” (Ellen G. White, Mărturii, vol. 9, pag. 21) Ce fel de mărturie dă viaţa ta şi, prin comparaţie, ce fel de mărturie dau cuvintele tale sau mărturisirea ta de credinţă?

2. În ce măsură este integrată biserica în comunitatea locală? Dacă ar dispărea mâine, ar fi afectaţi în vreun fel oamenii din localitate? În ce fel?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO