Darul profetic
Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Gen. 20,7; Ex. 15,20; Deut. 18,15; Mat. 11,11; Ioan 6,14; Evr. 11,24-26.
Sabat după-amiază
Text de memorizat: „Şi a zis: ’Ascultaţi bine ce vă spun! Când va fi printre voi un proroc, Eu, Domnul, Mă voi descoperi lui într-o vedenie sau îi voi vorbi într-un vis.’” (Numeri 12,6)
Pretutindeni în istorie, şi chiar până în zilele noastre, găsim exemple de oameni care au făcut preziceri cu privire la viitor. În majoritatea cazurilor, aceste preziceri nu se împlinesc niciodată. Iar atunci când se împlinesc, sunt mai mulţi factori care pot fi implicaţi: poate fi vorba de o pură întâmplare, este posibil să fi fost intervenţia Domnului sau poate că vrăjmaşul sufletelor a lucrat în aşa fel, încât să înşele pe cât mai mulţi cu putinţă.
Cu siguranţă că Satana se foloseşte de profeţiile false şi de profeţii falşi pentru a-i induce în eroare pe oameni. Dar putem găsi mângâiere în cunoaşterea faptului că Dumnezeu are profeţii Săi adevăraţi, prin care le face cunoscută oamenilor voinţa Sa. În Scriptură, cei pe care Dumnezeu i-a înzestrat cu darul profeţiei au fost oameni care au umblat cu Dumnezeu. Nu că au fost fără păcat, dar s-au străduit să trăiască în armonie cu voinţa descoperită a lui Dumnezeu. Au avut o relaţie personală cu Dumnezeu şi, în acest context, Domnul a putut să-i folosească într-un mod special.
În această săptămână, vom încerca să vedem cum anume i-a folosit Dumnezeu pe aceşti oameni.
O privire asupra studiului
Profeţii din Vechiul Testament au fost nişte sfinţi sau doar oameni obişnuiţi? Ce rol au avut femeile-profeţi în Israel? Care au fost deosebirile dintre apostoli şi profeţi, în Noul Testament?
Pentru studiul Bibliei la rând: Geneza 8 – 30
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO