Luca este singurul care mentioneaza ca Isus a desemnat saptezeci de ucenici, pe care i-a trimis intr-o calatorie misionara (Luca 10,1-23; vezi si Exod 24,1.9). In multe privinte, aceste instructiuni se aseamana cu cele pe care li le daduse celor doisprezece. Dupa ce i-a invatat, Isus i-a trimis doi cate doi in cetatile si in locurile pe unde urma sa treaca El. Se pare ca misiunea lor era aceea de a o pregati pe a Sa. Intr-un anumit sens, ei pregateau calea, pentru ca oamenii sa-L primeasca pe Isus, atunci cand El Insusi avea sa mearga la ei. Cum se aseamana aceasta cu ceea ce trebuie sa facem noi, astazi, ca sa-i pregatim pe oameni sa-L intampine pe Isus?
10. Ce avantaj exista în faptul ca erau trimisi doi cate doi? Ce putem invata de aici?
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Luca 10,17 spune ca cei saptezeci s-au intors din misiunea lor plini de bucurie, spunand: „chiar si dracii ne sunt supusi in Numele Tau”. Fara indoiala ca fusesera uluiti de puterea care le fusese data prin Isus si recunosteau ca aceasta era puterea Lui. Cu toate acestea, Isus le spune sa se bucure pentru lucrurile care conteaza cu adevarat.
11. Citeste Luca 10,20. De ce spune Isus lucrul acesta? Ce mesaj valabil si pentru noi contin cuvintele Sale?
______________________________________________________________
______________________________________________________________
A face lucrari mari in Numele lui Isus nu este o garantie pentru mantuire (Mat. 7,22.23), asa cum vor afla unii intr-o zi. Autoritatea in biserica, pozitia spirituala, chiar si un mare succes in castigarea de suflete nu sunt lucrurile care conteaza cu adevarat. Ceea ce conteaza, in realitate, este sa avem numele scris in ceruri si sa nu fie niciodata sters de acolo (Apoc. 3,5), deoarece un nume scris in cer inseamna viata vesnica prin Isus.
Este posibil sa fim atat de preocupati sa lucram pentru altii, incat sa ne neglijam propria viata si sanatate spirituala. Cum poti evita aceasta capcana subtila? In acelasi timp, in ce fel suntem noi insine intariti în umblarea noastra alaturi de Isus, atunci cand lucram pentru mantuirea altora?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO