Instructiuni pentru un „turneu misionar”

Fagaduinta lui Isus, ca ucenicii Sai aveau sa fie pescari de oameni (Mat. 4,19), nu a fost implinita imediat. La inceput, ei au urmarit lucrarea Invatatorului lor. Acesta, in timp ce lucra in Galileea, „invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei si vindecand orice fel de boala si orice fel de neputinta care era in norod”, a vazut multimile si I s-a facut mila de ele, „pentru ca erau necajite si risipite ca niste oi care n-au pastor” (Mat. 9,35.36). El le-a spus ucenicilor: „Mare este secerisul, dar putini sunt lucratorii!” si i-a indemnat sa se roage ca Domnul secerisului sa scoata lucratori (vers. 37).
9. Citeste Mat. 10,1; 10,5-42; 11,1. Ce principii prezentate in cuvintele adresate de Isus celor doisprezece ni se aplica si noua, astazi, in lucrarea noastra de a face ucenici?
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Ucenicii lui Hristos, din timpurile moderne, au multe lectii de invatat din aceste texte. Una dintre ele, care iese clar in evidenta, este aceea ca nu este usor sa fii martor pentru Hristos. Vei intampina impotrivire, tulburare si, in unele cazuri, chiar persecutie. Astfel, nu ar trebui sa fim surprinsi atunci cand lucrurile acestea vin. Dimpotriva, ar trebui sa fim surprinsi dacă lipsesc.
Reciteste textele pentru astazi. Ce fel de impotrivire, de tulburare si de suferinta ne asteapta? In ce fel ai experimentat, in propria viata, cate ceva din ceea ce a spus Isus aici, cu aproape doua mii de ani in urma?
Isus nu le-a fagaduit ucenicilor Sai o viata usoara. Istoria bisericii dovedeste cat de adevarate au fost aceste cuvinte. Si totusi, chiar în mijlocul avertizarilor, Domnul le da acestor oameni şi minunate cuvinte de incurajare si de speranta. Citeste aceste cuvinte, aceste fagaduinte, si invoca-le in dreptul tau. Ce incurajari de care ai nevoie chiar acum descoperi in ele?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO