Descoperirea lui Isus Hristos (prima parte)

DESCOPERIREA LUI ISUS HRISTOS, pe care I-a dat-o Dumnezeu ca să arate robilor Săi lucrurile care au să se întâmple în curând. Şi le-a făcut-o cunoscut trimiţând prin îngerul Său la robul Său Ioan, care a mărturisit despre Cuvântul lui Dumnezeu şi despre mărturia lui Isus Hristos şi a spus tot ce a văzut. (Apocalipsa 1:1-2)

Eşti în vacanţă pe o insulă minunată. Într-o zi te plimbi pe marginea unei faleze, oprindu-te din când în când să priveşti cu atenţie în jos, la valurile care se sparg de stânci. Amestecul dintre vânt, valuri şi zgomot este captivant. Dintr-odată dai peste un bărbat foarte în vârstă, care stă pe un loc plat, lângă vârful falezei de deasupra mării. Privirea lui este pironită departe, pe mare. Nu pare să te observe.

„La ce vă uitaţi, domnule?” Întrebi. „Aşteptaţi să apară o corabie?”

El nu răspunde.

Te îndrepţi spre el, dar el nu pare să fie conştient de prezenţa ta. Deşi ochii lui sunt deschişi, ai impresia că nu se află cu adevărat acolo, cu tine, că ochii lui nu sunt fixaţi asupra a nimic din ceea ce poţi tu să vezi.

„La ce vă uitaţi, domnule?” repeţi.

Din nou, niciun răspuns.

Apropiindu-te mai mult, îţi mişti mâna prin faţa ochilor bărbatului.

El nu-şi dă seama de prezenţa ta.

În sufletul tău se dă o luptă între a-l scutura pe bărbat, a suna la poliţie sau a sta jos în apropiere pentru a vedea ce se va întâmpla în continuare. În cele din urmă, decizi să te aşezi şi să aştepţi o vreme.

După câteva minute, bătrânul respiră adânc şi ochii lui rămân aţintiţi. Apoi se uită în jur şi te vede. Te aşezi într-o poziţie favorabilă, în caz că va fi nevoie să te ridici şi să fugi, dar el zâmbeşte într-un mod prietenos şi spune: „Presupun că te întrebi ce se întâmplă.”

Dai din cap într-o doară.

Zâmbind din nou, zice: „Probabil nu vei crede lucrul acesta, dar tocmai am avut o întâlnire cu însuşi Isus! Şi nu vei crede cât de minunat şi măreţ a devenit de când S-a ridicat la ceruri. Nu numai asta, dar mi-a spus totul despre viitor şi despre sfârşitul lumii. Ai vrea să îţi povestesc?”

Ai fi interesat sau l-ai evita întocmai ca pe un psihopat? Nu ştiu cum aş reacţiona dacă aş da peste cineva ca Ioan. Dar ştiu atât: cartea Apocalipsa a supravieţuit multor defăimători. Astăzi este un clasic garantat. Te poate aduce la o umblare mai apropiată cu Isus. Te invit să călătoreşti prin această carte alături de mine.

Doamne, încep un nou an cu o carte care a ridicat în trecut mai multe întrebări decât răspunsuri. Ajută-mă ca anul acesta să găsesc cheia pentru o relaţie mai profundă cu Tine!

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO