O poruncă însoțită de o făgăduință

 „Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta”- este 
cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă -
„ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ.”

(Efeseni 6:2,3)

Lipsa de respect şi de iubire, dezonorarea părinţilor şi a celorlalţi membri ai familiei produc tensiune în multe familii. Printre consecințele acestei situații teribile se numără rata mare a divorţurilor şi abandonarea copiilor, unele dintre cele mai semnificative probleme ale lumii noastre.

Dumnezeu ne promite că „va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor” (Maleahi 4:6). El este destul de mare şi de iubitor ca să ne ofere rezolvare. Nu exagerăm cu nimic atunci când vorbim despre nevoia vitală după familii creştine adevărate. Participarea noastră la triumful final al bisericii lui Dumnezeu va depinde în mare măsură de starea familiilor noastre. Cât de puternică şi de preţioasă este familia în care supremaţia moralităţii creştine este afirmată şi respectată, indiferent ce se întâmplă în altă parte!

Familia creştină consecventă, care susţine ceea ce a avut Dumnezeu în minte atunci când ne-a creat, este de o valoare inestimabilă pentru biserică, pentru şcoală şi pentru societate. În ea, viaţa îşi are valoarea cuvenită şi membrii descoperă posibilităţile nelimitate ale unei iubiri mai tari decât toate puterile păcatului din lume.

Familia creştină nu este un lux, este o necesitate. Ea este pentru noi un îndemn de a fi credincioşi unii altora, ne încurajează şi străluceşte ca un far aşezat pe un loc înalt.

Hristos trebuie să fie Capul familiei. Într-o astfel de casă, membrii se bucură de prezenţa Sa. Stabilitatea căminului îi ajută să înfrunte goana, certurile şi conflictele din afara lui. Ei se întorc acasă zi după zi spre a se încărca emoţional, moral şi spiritual. În sufletul celui care întoarce spatele unei astfel de familii, începe să se stingă treptat lumina dragostei lui Dumnezeu.

Familia creştină este de neînlocuit: ea ne satisface nevoile fundamentale şi ne aduce împlinire.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO