Ce au văzut în casa ta?

(2 împăraţi 20:75)

Întrebarea aceasta i-a fost pusă regelui Ezechia în urmă cu 2 700 de ani. Din Scriptură aflăm că el „a făcut ce este plăcut înaintea Domnului” şi că Domnul Şi-a manifestat grija şi puterea faţă de el cum nu şi-a mai manifestat-o faţă de un alt rege al Israelului. Când împăratul Sanherib al Asiriei a invadat luda şi a asediat Ierusalimul, Ezechia şi-a pus încrederea în Dumnezeu şi oastea siriană a fost înfrântă printr-una dintre cele mai mari minuni descrise în Biblie. Mai târziu, când a fost bolnav pe moarte, Dumnezeu l-a vindecat în mod miraculos şi i-a mai dat alţi cincisprezece ani de viaţă. Popoarele şi conducătorii lor au aflat vestea aceasta şi s-au minunat.

Împăratul Babilonului a fost atât de impresionat, încât i-a trimis un dar prin nişte soli. Acesta a fost marele test al vieţii lui Ezechia. Şi ce a făcut el atunci? S-a simţit flatat de faptul că primea în micul său regat vizita reprezentanţilor marelui Imperiu Babilonian şi „le-a arătat locul unde erau lucrurile lui de preţ, argintul şi aurul” (2 împăraţi 20:13). Nu le-a dat mărturie despre dragostea şi îndurarea lui Dumnezeu. Nu le-a povestit despre harul Său şi despre puterea Sa minunată de vindecare.

De aceea l-a întrebat profetul Isaia: „Ce au văzut în casa ta?” Au văzut ei teama de Dumnezeu sau măreţia omenească? Au văzut dovada dragostei divine sau a nebuniei omului? Au văzut iubirea de lux sau iubirea de Domnul? Au văzut măreţia Domnului sau trufia omenească? Ce au văzut ei în casa ta?

Întrebarea aceasta şi-a păstrat relevanţa până în vremea noastră. Să răspundem la ea potrivit cu starea familiei noastre. Ce mărturie dăm acasă? Biserica nu poate fi mai puternică decât familiile din care este compusă!

Isus Hristos nu a rostit o fericire în dreptul celor deştepţi sau bogaţi. El nu are nimic împotrivă să avem case şi grădini frumoase, dar nu acestea sunt lucrurile cele mai importante. Casa care abundă în dragostea sfântă a lui Dumnezeu, în care cei care o locuiesc îi aduc închinare, se tem de El şi se bucură din plin de Apa Vieţii, este o casă binecuvântată. Lucrurile acestea sunt fundamentale.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO