Dar adu-ți aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele rele și până nu se apropie anii când vei zice: „Nu găsesc nicio plăcere în ei.”
Eclesiastul 12:1

Dintotdeauna am fost fascinată de tinerii din biserica mea. Ei își fac apariția ca niște copii de grădiniță timizi, care își freamătă mâinile emoționați în fața bisericii atunci când spun versetele din memorie, apoi, treptat, se transformă în niște tineri încrezători, care își descoperă diversele lor talente pentru Dumnezeu.

Nu mi-am dat seama de bogăția talentelor pe care le au tinerii din biserica de aici, din Jamaica, până când închinarea „față în față” nu a fost înlocuită de închinarea „online”, în timpul pandemiei. Amatorii în ale tehnologiei au fost instruiți pe loc și curând au devenit experți. Talentele muzicale au explodat în rândul adulților tineri, al adolescenților și, în mod uimitor, al copiilor lipsiți de inhibiții, care au fost ca o gură de aer proaspăt. Predicile au fost rostite cu putere de sus și cu elocvență de către tineri și tinere. Mulți dintre acești tineri au fost încurajați să declare în fața lumii experiențele lor și luptele pe care le duceau, situații pe care adulții poate nu le recunosc cu atâta sinceritate în fața bisericii sau în fața lumii. Fără îndoială că aceste mărturii au ajutat mulți oameni să facă față problemelor lor asemănătoare. Experiența mea în închinare a ajuns la noi culmi și toate acestea au fost rezultatul unei pandemii devastatoare, situație pentru care unii L-au învinuit pe Dumnezeu și au încetat să I se mai închine, dar Satana a fost un vrăjmaș înfrânt, deoarece tinerii noștri au strălucit pentru Protectorul nostru!

O încurajare pe care am primit-o din această experiență este că biserica lui Dumnezeu este vie, în ciuda multelor probleme pe care poate le avem în mijlocul nostru. Mă întristează când aud că numărul tinerilor din biserica noastră la nivel mondial scade. Avem nevoie de ei pentru continuarea lucrării, așa că toți trebuie să vedem, să găsim și să scoatem la iveală talentele lor ascunse, să îi încurajăm să le folosească pentru Domnul înainte ca Satana să le folosească pentru câștigul lui. Eu cred că dacă membrii mai în vârstă, încet-încet, fac un pas în spate și în mod sistematic le oferă tinerilor poziții de răspundere, dar și călăuzire în urma anilor de experiență, empatie atunci când ne amintim de trecutul nostru imperfect și mustrare cu dragoste, ei vor rămâne în biserică și vor rămâne activi, vor fi bine!

autor: Cecelia Grant

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO