Când mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtoare, îl voi izbăvi și-l voi proslăvi.

(Psalmi 91:15)

Copacii s-au grăbit să-și schimbe straiele, florile și iarba s-au retras puțin pentru odihnă, dar n-am regretat. Am așteptat să vină zăpada cu steșuțele ei vesele, care se așează tăcut pe toate cioturile și glodurile, transformând curtea într-o lume de basm.

Zilele trecute era forfotă mare pe stradă. Treceau taximetrele în grabă aducând vecinii cu brațele pline de sacoșe; pietonii, abia ținându-și echilibrul, purtau în mâini cumpărăturile ce urmau să facă noaptea de revelion mai frumoasă ca niciodată. Am răsfoit agenda anului trecut și am zâmbit citind o întâmplare frumoasă, m-a durut când mi-am amintit operația prin care trecusem, m-am bucurat de notele bune ale copiilor… Dar nici anul acesta n-a avut loc ”revenirea”, așa că sunt tot aici, calculând facturi, plătind impozite… M-am hotărât să uit de toate și am alergat în bazar la vânzătorii de iluzii. Am cumpărat steluțe, beteală, bomboane și baloane; mi-am dorit multă strălucire, am aprins toate luminile și am chemat prietenii; am cântat ”Mulți ani trăiască!” Dar luminile s-au stins pe rând, noaptea dintre ani a trecut, așa cum au mai trecut de atunci atâtea…

Am luat agenda cea noua și am început să-mi programez viața pe zile, cu grafice de lucru, examenele copiilor, vizite, concediu, începutul anului școlar… Și în pagină rămâne încă mult spațiu liber pentru ”cine știe ce aduce anul”. O problemă rămâne totuși nelămurită de câțiva ani încoace: Unde să așez în viața mea revenirea lui Isus? Mi-amintesc de sfatul Mântuitorului: ”Rugați-vă ca fuga voastră să nu fie iarna sau într-o zi de Sabat.” Așadar prin vară cumva… Oricum nu-i treaba mea, pentru că ziua și ceasul nu-l știe nimeni. Eu trebuie doar să aștept, fiindcă ”Cel ce vine va veni și nu va zăbovi” (Evrei 10:37). Va veni în fiecare dimineață, chiar înainte să-mi încep programul scris în agendă, când voi deschide Biblia. Este cel mai sigur punct din agenda zilei. Pe toate celelalte le așez cu sfială cu multe semne de întrebare, dar un singur lucru e cert: Cel ce vine va veni și nu va zăbovi, pentru că a promis:”Când mă va chema Îi voi răspunde.”

Nu uita să-L chemi astăzi; cu siguranță va veni! Iar dacă și tu vei veni în fiecare dimineață la întâlnirea cu El, vei avea șansa să fii pregătită pentru întâlnirea cu Domnul Isus pe norii cerului.

Să pășim înainte intonând un imn frumos: ”Eu am un scump Prieten. O cât îmi e de drag! Cu zâmbet duce în priviri m-așteaptă-n zori în prag; Eu fără El nu pot trăi și-aș vrea să-L am mereu, să mergem împreună: Isus și Eu!”

Ramona Costea, Buzău Muntenia

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO