Iată, Eu fac toate lucrurile noi.

(Apocalipsa 21:5)

Într-o seară de iarnă mă bucuram de o piesă interesantă la teatrul din localitate. Era o poveste cu răsturnări de situaţie, relaţii tumultoase şi emoţie multă. Ca în viaţa reală. Am ieşit apoi în aerul îngheţat şi umed, fulgii de zăpadă dansau în jurul meu şi eram încântată de viaţă.

În timp ce mergeam îngândurată spre casă, m-am gândit tot drumul la vieţile noastre ca la nişte piese de teatru scrise de Autor – Dumnezeu. Adevărul este că fiecare persoană a fost creată de Tatăl ceresc iubitor ca să joace rolul principal în propria poveste, iar El a scris totul cu dragoste şi creativitate chiar cu mâna Sa.

Iată de ce avem fiecare dintre noi o poveste de relatat, pentru că vieţile noastre se transformă în poveşti pline de bucurie şi suferinţă, optimism şi disperare, motivaţie şi indiferenţă, zâmbete şi lacrimi, temeri şi speranţă. Scena noastră e plină de prieteni, familie, oameni dragi şi străini care intră şi ies din viaţa noastră, după cum a gândit El lucrurile.

Şi tot ce se întâmplă în viaţa noastră face parte din voinţa Tatălui ceresc. Binele, răul, ce e pământesc – nimic nu se întâmplă la noroc. El face să coincidă ocazii şi oameni, pentru ca să ni se ofere ocazia de a trăi ceea ce credem şi de a ne consolida credinţa. Dumnezeu ne iubeşte mult prea mult pentru a ne lăsa aşa cum suntem. Intenţia Lui este să creeze ceva frumos din vieţile noastre – nişte capodopere!

Fiecare zi din acest dar nepreţuit, care este viaţa, contribuie la povestea ta unică. La sfârşitul zilei, ce spune povestea ta? Ai acţionat prin vorbă, faptă şi gând conform planului divin al lui Dumnezeu? La sfârşit de an, poţi spune că ai scris un capitol din viaţa ta care să fie după voia Tatălui? Uită-te cu atenţie la oamenii şi situaţiile cu care ai avut de-a face în anul care a trecut. Cu ce scop ai trecut prin situaţiile respective şi cu ce scop ai întâlnit acei oameni? Ce a vrut Dumnezeu să te înveţe? Ce a încercat să facă în viaţa ta? Maica Tereza a spus cândva: „Cu toţii suntem creioane în mâna lui Dumnezeu.” Tu ce scrii?

Dincolo de sfârşitul acestui an, ne aşteaptă atât de multe! E atâta speranţă! Dacă suntem cu adevărat creioane în mâna lui Dumnezeu, ce vom scrie în anul care începe?

KAREN PO URBABAEE

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO