Dumnezeu știe ce este cel mai bine pentru copiii Săi

 Când strigă cei fără prihană, Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor.

(Psalmii 34:17)

„Lacătul de la uşa garajului s-a blocat şi nu pot să iau maşina”, m-am plâns soţului meu la telefon. „Mă chinui cu el de la ora şase şi e aproape 6:20. Trebuie să fiu la lucru la ora opt şi ştii cât de aglomerat este traficul.” Îmi doream cu disperare ca Vondell să rezolve problema, dar el era deja la servicu.

Analizând lacătul, am încercat să găsesc o altă strategie. „Tocmai acum…”, mi-a şuierat vocea prin telefon. Aveam un atelier de susţinut la opt şi jumătate şi mai erau de pus la punct câteva detalii. Aveam nevoie disperată de maşină. Ce situaţie dificilă!

Vondell a încercat să mă calmeze, dându-mi câteva sugestii. În final, mi-a venit o idee. Îl voi suna pe tata. Din fericire, tatăl meu a răspuns re­pede la telefon şi m-a asigurat că va veni imediat să mă ducă la serviciu. În timp ce îl aşteptam, m-am rugat: „Tată, Tu ştii că trebuie să ajung în centru înainte de ora opt. Practic, este imposibil la ora asta din cauza traficului. Te rog, rezolvă Tu cumva situaţia.”

Am încuiat uşa din faţă şi am stat la colţ, aşteptând ca tatăl meu să-şi facă apariţia. A ajuns la 6:55 şi am pornit la drum spre centrul oraşului Wa­shington D.C., plecând din Maryland, un drum de 48 de kilometri. La 7:20 am dat de un ambuteiaj.
– Ai de a face cu asta în fiecare dimineaţă? m-a întrebat tata.
– Nu. De obicei plec la şase şi drumul e liber.

M-am uitat prin parbriz, rugându-mă, convinsă fiind că Dumnezeu are totul sub control. Dar un alt blocaj ne stătea în faţă. Totul părea sumbru. Apoi, deodată, maşinile au început să se urnească din loc, ghidate de un po­liţist plasat într-un punct strategic. Şi cu zece minute mai devreme, la 7:50, ajungeam la serviciu.

Târziu în acea seară, după ce soţul meu a reparat lacătul, mi-a spus:
„Unul din farurile maşinii s-a stricat. Poate că Domnul a blocat lacătul ca tu să nu pleci pe întuneric în această dimineaţă şi să nu vezi.”

Dumnezeu chiar ne ascultă rugăciunile şi cred că El procedează aşa cum este cel mai bine pentru noi ca să ne scoată din necaz.

YVONNE CURRY SMALLWOOD

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO