Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul!

(Psalmii 34:8)

Cu câţiva ani în urmă, sora mea şi soţul ei şi-au lăsat cei doi copii, de pa­tru şi, respectiv, doi ani, în grija noastră pentru un an, timp în care ei aveau să-şi facă studiile în Statele Unite. La vremea respectivă , familia noastră şi-a petrecut toată vara în Goa, fiindcă soţul meu susţinea o campanie de evanghelizare în Panjim. Un grup de studenţi la Teologie de la Spicer Me­morial College mergea împreună cu noi, aşa că am închiriat o vilă aproape de mare ca să ne găzduiască pe toţi. Şi mai tot timpul liber eram în apă.

Plaja încântătoare se întindea pe o lungime vastă, iar valurile erau liniştite. Tot ce şi-ar putea dori o familie cu copii mici. Cei doi copii ai noştri mai mari se aflau la internat, dar cei trei mezini erau cu noi. În fiecare dimi­neaţă, după ce îmi terminam treaba, îi luam pe toţi cei cinci copii pe plajă. Cu toţii ne bucuram de bălăceala în apă, plutind şi înotând, cu excepţia lui Don, nepoţelul meu de patru ani. El se mulţumea să stea departe de apă, jucându-se în nisip. Am încercat de nenumărate ori să-l conving să-şi bage măcar picioruşele în apă, dar nimic. Nu voia cu niciun chip să se apropie de apă. Mi-a părut rău pentru el fiindcă nu ştia ce pierde şi nu am avut încotro decât să îl lăsăm să se joace singur.

Apoi, într-o zi, m-am decis. L-am luat pe Don pe sus ca să îl duc în apă. Cât a mai ţipat, cât s-a mai zbătut să scape din mâinile mele! La marginea apei, l-am ţinut de mâini pentru ca picioarele să îi intre în apă. S-a întors către mine plin de mirare şi a exclamat: „Nu frige! Am crezut că apa este fierbinte.” Din acea zi, Don s-a bucurat de apă la fel ca noi ceilalţi.

O, cum pierdem noi, asemenea lui Don, multe lucruri frumoase doar pentru că refuzăm să „gustăm” ceea ce face Dumnezeu. Ne mulţumim să ne trăim viaţa departe de Domnul nostru, aşa cum credem noi, şi ratăm binecuvântările, bucuriile , pacea, siguranţa şi toate celelalte lucruri bune pe care Dumnezeu le doreşte pentru noi. La fel ca Don, care credea că apa e fierbinte, multora dintre noi ne este frică de Dumnezeu, gândindu-ne că e rău şi nemilos. Aceia care au „gustat” pe Dumnezeu le vor spune şi altora cât de mult îi iubeşte El, atât de mult încât a trimis pe singurul Său Fiu în lume ca să-i mântuiască prin moartea Lui pe cruce (vezi Ioan 3:16).

Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ieremia 29:11 ne spune: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.”

BIROL CHARLOTTE CHRISTO

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO