[sâmbătă, 27 august] Blândețe în mijlocul focului
Text de memorat:
Matei 5:5
„Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul!”
Cuvintele „blând” și „blândețe” nu sunt folosite prea des. Le întâlnim poate doar atunci când citim despre Moise sau studiem Fericirile. Nu e greu să înțelegem de ce. Blândețea este definită, printre altele, drept capacitatea de a îndura greutățile cu răbdare și fără resentimente. Nu e de mirare că nu auzim prea mult despre ea. Nu este o trăsătură prea respectată în cultura de astăzi. Uneori, Biblia traduce acest termen cu „umil”. Dar nici umilința, smerenia sau modestia nu este o trăsătură de caracter considerată de dorit în majoritatea culturilor.
Pe de altă parte, capacitatea de a suporta nedreptatea cu răbdare și fără resentimente este una dintre cele mai pregnante caracteristici ale lui Isus și urmașilor Lui. Fără să fie un scop în sine, blândețea poate fi o armă puternică în mâna celor care trec prin durere și chin. De fapt, focul încercării este un bun prilej de deprindere a blândeții, fiindcă, prin blândețea noastră și prin perioadele în care suntem frânți și la pământ, putem fi martori elocvenți pentru Dumnezeu.
De înțeles:
Care este relația dintre suferință și blândețe? Cum putem fi mărturie pentru alții când manifestăm blândețe și trecem prin situații grele? Cum poate fi blândețea într-adevăr un punct forte, nu o slăbiciune, la un creștin?
Studiu zilnic:
Biblia: Judecătorii 9 – 15
1. Cine a refuzat oferta de a fi împărat în pilda lui Iotam?
2. Al cui dumnezeu era Chemoș?
3. Despre cine putem trage concluzia că a avut 60 de copii, jumătate fete, jumătate băieți?
4. Câte zile a durat ospățul nunții lui Samson?
Ellen G. White: „Rugăciunea”, capitolul 2 (până la paragraful „Să evităm neglijarea rugăciunii”)
5. Cum trebuie să ne rugăm în fiecare dimineață?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO