[joi, 24 septembrie] Angajamentul dragostei


La sfârșitul conversației cu Petru, Isus îi vorbește despre costul uceniciei. El vrea ca Petru să știe clar ce va avea de înfruntat dacă acceptă invitația Sa: „Paște oile Mele.”

 

8. Ce i-a spus Isus lui Petru despre costul uceniciei? De ce crezi că i-a descoperit ceva atât de cutremurător la acest punct din viața lui?

 

Ioan 21:18,19

„18 Adevărat, adevărat îţi spun că, atunci când erai mai tânăr, singur te încingeai şi te duceai unde voiai, dar, când vei îmbătrâni, îţi vei întinde mâinile şi altul te va încinge şi te va duce unde nu vei voi.” 19 A zis lucrul acesta ca să arate cu ce fel de moarte va proslăvi Petru pe Dumnezeu. Şi, după ce a vorbit astfel, i-a zis: „Vino după Mine””.

 

Hristos a prevestit martiriul pe care urma să-l sufere Petru. Mâinile sale aveau să fie întinse pe cruce. Prin această descoperire, Isus i-a oferit lui Petru posibilitatea de a alege. În Ziua Cincizecimii, Petru urma să vadă cum veneau la Hristos cu miile. Avea să facă minuni în Numele lui Isus și să-L slăvească înaintea multor alte mii. Urma să aibă parte de bucuria veșnică de a fi părtaș cu El la lucrarea Sa. Dar privilegiul acela avea să vină cu un cost. Cerea un sacrificiu – sacrificiul suprem. Lui Petru i s-a cerut să-și ia angajamentul cu ochii bine deschiși. Dar Petru știa de acum că niciun sacrificiu nu este prea mare pentru a I se alătura lui Isus în lucrarea Sa.

 

9. Care este alternativa lui Ioan la dragostea văzută doar ca un lucru abstract și vag? Cum definește Ioan sacrificiul suprem al dragostei?

 

1 Ioan 3:16-18

„16 Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi. 17 Dar cine are bogăţiile lumii acesteia şi vede pe fratele său în nevoie şi îşi închide inima faţă de el cum rămâne în el dragostea de Dumnezeu? 18 Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul”.

 

În veșnicie, nimic din ceea ce am făcut vreodată nu va părea un sacrificiu. Ni se va părea că investiția noastră de timp, efort, chiar viața, va fi răsplătită peste măsură. Ce bucurie să putem transforma dragostea în fapte și intențiile în angajament! Când răspundem iubirii divine fără nicio reținere și mergem să slujim, dând mărturie altora în calitate de ambasadori ai lui Hristos, împlinim planul Său pentru viața noastre și avem parte de cea mai mare bucurie. Isus a spus: „Dacă știți aceste lucruri, ferice de voi dacă le faceți” (Ioan 13:17). Ajungem să trăim bucuria cea mai mare a vieții și o fericire durabilă când atingem scopul existenței noastre – proslăvirea lui Dumnezeu prin viața noastră și prin vestirea adevărului și a iubirii Sale.

 

Încearcă să îți imaginezi viața veșnică, o viață cu mult mai bună decât ceea ce trăim noi acum. De ce făgăduința vieții veșnice nu merită să fie pierdută pentru nimic din ce se întâmplă în scurta noastră viață de acum?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO