Confruntarea cu împotrivirea

 Dar ochiul lui Dumnezeu veghea asupra bătrânilor iudeilor. Şi au lăsat să meargă înainte lucrările până la trimiterea unei înştiinţări către Darius şi până la primirea unei scrisori de la el în această privinţă. (Ezra 5:5)

Capitolele 3–6 din Ezra sunt structurate tematic, acoperind mai multe perioade istorice de împotrivire față de reconstruirea templului. Recunoașterea aceste abordări tematice ne va ajuta să clarificăm mesajul general. Ezra este menționat pentru prima dată pe nume în Ezra 7:1. Odată cu sosirea lui în Iuda, în 457 î.Hr., lucrurile s-au schimbat și a început reconstruirea cetății și a zidului, dar lucrarea nu a avut continuitate, ci a mers în salturi, cu lungi perioade de stagnare. Treisprezece ani mai târziu a venit și Neemia (trimis de Artaxerxes în 444 î.Hr.) și construirea zidului a fost finalizată în cele din urmă. Deși opoziția era mare, lucrarea a fost realizată în doar cincizeci şi două de zile (Neemia 6:15).

Împotrivirea față de lucrarea lui Dumnezeu este o temă predominantă în cele două cărți, Ezra și Neemia; astfel, nu este deloc surprinzător că reconstruirea templului și a Ierusalimului a stârnit împotrivire și persecuție. Oriunde mergem în lumea de astăzi, lucrarea Domnului întâmpină împotrivire. Satana încearcă să se asigure că Evanghelia nu se răspândește cu rapiditate, deoarece aceasta îi amenință stăpânirea. Cum au făcut față iudeii împotrivirii?

Studiu la rând: 1 Cronici 27,1 Cronici 28, 1 Cronici 29 – 2 Cronici 1, 2 Cronici 2, 2 Cronici 3, 2 Cronici 4, Evanghelizare, subcapitolul „Centrele de lucru din afara orașelor”

  1. De ce nu a isprăvit Ioab numărătoarea poporului?
  2. De unde și cum a primit David planurile pentru templu și pentru toate uneltele lui?
  3. Câți străini erau în Israel pe vremea lui Solomon?
  4. Pentru ce scop erau făcute „marea” și ligheanele de la templu?
  5. De unde să fie condusă lucrarea din orașe?

 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO