[sâmbătă, 29 mai] Legământul cel nou

 

 

Text de memorat: 

 

Ieremia 31:31

„ Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legământ nou”.

 

Cu ani în urmă, într-o caricatură dintr-o revistă era reprezentat un om de afaceri stând în fața unui grup de alți oameni de afaceri. El ținea în mână o cutie de detergent pe care le-o prezenta celorlalți. Arăta mândru spre cuvântul „nou” care era afișat cu litere mari și roșii pe cutie, implicația fiind, bineînțeles, că produsul era nou. Comentariul omului de afaceri era: „Elementul nou este cuvântul «nou» de pe cutie.” Cu alte cuvinte, tot ceea ce se schimbase, tot ceea ce era nou era, pur și simplu, cuvântul «nou» de pe cutie. Restul era exact același.

 

Într-un anumit sens, s-ar putea spune că noul legământ se aseamănă cu cele spuse mai sus. Baza legământului, speranța pe care ne-o aduce sau condițiile lui fundamentale sunt aceleași ca în vechiul legământ. El a fost mereu un legământ al harului și al îndurării lui Dumnezeu, un legământ întemeiat pe dragostea care trece dincolo de slăbiciunile și de înfrângerile umane.

 

Studiul pe scurt: Ce asemănări există între vechiul legământ și noul legământ? Ce rol are legea în cadrul legământului? Cu cine au fost făcute legămintele? Ce vrea să spună cartea Evrei prin expresia „un legământ mai bun” (Evrei 8:6)? Ce relație există între legământ și sanctuarul ceresc?

 

 

Studiu la rând:

 

Biblia: Matei 24 – Marcu 2

1. Completează textul: „Ori de câte ori ați făcut …… .”
2. În ce mod L-a urmat Petru pe Domnul până în curtea marelui-preot?
3. Ce destinație i s-a dat țarinei olarului și ce nume a primit după aceea?
4. Cum se numea și cu ce se ocupa fiul lui Alfeu?

 

Ellen G. White: „Evanghelizare”, subcapitolul „În căutarea celor pierduți”

5. Unde nu trebuie să-și petreacă timpul lucrătorii?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO