Ce transmite prezenţa lui Tamar în genealogia lui Isus?

Matei 1:2,3
2. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe Iacov; Iacov a născut pe Iuda şi fraţii lui;
3. Iuda a născut pe Fares şi Zara, din Tamar; Fares a născut pe Esrom; Esrom a născut pe Aram;

În mod obişnuit, femeile nu erau trecute în genealogii. De ce ar fi trecută aici o femeie numită Tamar? Cine a fost ea ca să facă excepţie în această privinţă?

Tamar a fost o canaanită care fusese căsătorită, succesiv, cu doi dintre fiii lui Iuda. Aceştia au murit în nelegiuire, iar Tamar nu a avut copii cu ei. Socrul ei, Iuda, i-a promis că o va da de soţie celui de al treilea fiu al său, când acesta avea să ajungă la vârsta potrivită. Dar promisiunea aceasta nu a mai fost împlinită. Atunci, Tamar s-a deghizat în prostituată şi a fost abordată chiar de Iuda, care nu s-a gândit că acea femeie ar fi putut să fie nora lui. După câteva luni, când a devenit evident că era însărcinată, Iuda a luat măsuri ca imorala Tamar să fie pedepsită cu moartea; aceasta până când ea a dezvăluit că tatăl copilului era Iuda.

Oricât de scandaloasă ar părea, istoria aceasta face parte din genealogia lui Isus.

De ce este inclusă Rahav în această listă?

Matei 1:4,5
4. Aram a născut pe Aminadab; Aminadab a născut pe Naason; Naason a născut pe Salmon;
5. Salmon a născut pe Boaz, din Rahab; Boaz a născut pe Obed, din Rut; Obed a născut pe Iese;

După ce i-a protejat pe cei doi spioni israeliţi veniţi în Canaan, Rahav, prostituata canaanită, s-a alăturat poporului lui Dumnezeu, a fost primită în acest popor şi, prin căsătorie, a intrat în linia genealogică a lui Isus.

De ce apar Rut şi Bat-Şeba în această linie genealogică?

Matei 1:5,6
5. Salmon a născut pe Boaz, din Rahab; Boaz a născut pe Obed, din Rut; Obed a născut pe Iese;
6. Iese a născut pe împăratul David. Împăratul David a născut pe Solomon, din văduva lui Urie;

Rut a fost o femeie virtuoasă, dar provenea din detestatul popor moabit rezultat al relaţiei incestuoase dintre Lot, îmbătat de vin, şi una dintre fiicele lui.

Soţia lui Urie, Bat-Şeba, a fost femeia pe care Împăratul David a chemat-o la el când soţul ei, Urie, era plecat la război. Şi David era un om păcătos care avea nevoie de un Mântuitor. David a avut multe calităţi remarcabile, dar, fără îndoială, nu a fost un model de familist.

Dacă Dumnezeu ne primeşte în ciuda greşelilor şi defectelor noastre, cum ar trebui să ne purtăm şi noi cu cei din jur, în ciuda greşelilor şi defectelor lor? Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO