Ea va naşte un Fiu, şi-I vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.

(Matei 1:21)

Inspirat de Duhul Sfânt, Matei îşi începe cartea cu o genealogie, dar nu cu orice genealogie, ci cu aceea a lui Isus Hristos. Şi nu cu o simplă genealogie, ci cu una care ne descoperă nişte strămoşi pe care majoritatea oamenilor nu ar dori neapărat să-i considere înaintaşii lor.

Poate că, el însuşi un fel de renegat al societăţii, Matei s-a regăsit pe sine în această obârşie. În definitiv, nu era altceva decât un iudeu colector de taxe, care se vânduse duşmanilor şi care, de fapt, îi plătea Romei pentru posibilitatea de a sta acolo şi de a-i taxa pe concetăţenii lui iudei. Cu certitudine, nu era un om tocmai iubit de poporul lui.

Dar, chiar dacă oamenii se uită la ce izbeşte privirea, la aparenţe, Domnul Isus Se uită la inimă. Şi, fără nicio îndoială, privind la inima lui Matei, Domnul l-a ales pe el, un vameş dispreţuit, să se numere printre ucenicii Săi. Iar când a fost chemat, Matei a acceptat, renunţând la viaţa lui de până atunci pentru o viaţă nouă împreună cu Isus.

Astfel, Matei L-a urmat pe Domnul lui, a ţinut evidenţa, a notat totul şi, într-o zi, a dat înapoi ceva poporului său şi lumii. Nu o chitanţă pentru o taxă plătită, ci un raport preţios al vieţii lui Isus.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO