Ca într-o oglindă, în chip întunecos

Studiul 7

Sambata , 9 februarie 2013

 

Pentru studiul din săptămâna aceasta, citeşte: Iov 12:10; 1 Corinteni 6:19,20; Geneza 3:17; Ioan 12:31; 1 Corinteni 1:18-21.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „Căci înţelepciunea lumii acesteia este o nebunie înaintea lui Dumnezeu. De aceea este scris: «El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor.»” (1 Corinteni 3:19)

Teologul William Paley a scris în anul 1802 o carte cu titlul Natural Theology (Teologie naturală) în care susţinea că putem utiliza observaţiile din natură pentru a ne forma o concepţie despre caracterul lui Dumnezeu. El a descris în detaliu modul în care particularităţile animalelor exprimau grija şi măiestria Creatorului. Este adevărat totuşi că el a exagerat, probabil, în interpretarea anumitor particularităţi, fiindcă nu a recunoscut efectele păcatului şi ale căderii omului asupra naturii. Însă argumentul său principal nu a putut fi respins niciodată, în ciuda opiniilor numeroase şi zgomotoase care susţineau contrariul!

Spre deosebire de acest teolog, Charles Darwin a susţinut că Dumnezeul care a proiectat fiecare aspect al naturii nu putea fi bun. Pentru a dovedi acest lucru, el a dat ca exemplu parazitul care trăieşte în omizi şi care se hrăneşte cu corpul acestora şi jocul crud al pisicii cu şoarecele. Pentru el, aceste exemple erau o dovadă că nu există un Dumnezeu Creator iubitor.

Cu siguranţă că Paley se afla mai aproape de adevăr decât Darwin, dar săptămâna aceasta vom studia ce are Biblia de spus cu privire la ceea ce ne descoperă şi la ceea ce nu ne descoperă natura despre Dumnezeu.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO