Studiul 4

21 iulie 2012

 

Pentru studiul din săptămâna aceasta, citeşte: 1 Tesaloniceni 1:1-10; 1 Corinteni 1; 1 Timotei 1:15; Galateni 5:19-23; Daniel 12:2.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „Mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi toţi, pe care vă pomenim necurmat în rugăciunile noastre; căci ne aducem aminte fără încetare, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, de lucrarea credinţei voastre, de osteneala dragostei voastre şi de tăria nădejdii în Domnul nostru Isus Hristos!” (1 Tesaloniceni 1:2,3)

Gândul central: Pavel are multe lucruri de apreciat la tesaloniceni, cel puţin atunci când începe să le scrie prima epistolă. Merită să acordăm atenţie lucrurilor pe care le apreciază la ei.

În deschiderea primei sale epistole către tesaloniceni, Pavel vorbeşte despre rugăciune, subliniind că se roagă mult pentru credincioşi, o dovadă a dragostei şi a preocupării sale profunde faţă de biserica de acolo.

În pasajul de mai sus, el îşi exprimă bucuria că tesalonicenii au rămas în mare parte credincioşi. Viaţa lor dă dovezi nenumărate despre puterea transformatoare a Duhului Sfânt, în ciuda multor greutăţi pe care le-au întâmpinat.

La sfârşitul primului capitol, Pavel remarcă atitudinea deschisă a tesalonicenilor faţă de el şi faţă de învăţăturile lui, motiv pentru care au devenit „adventişti” adevăraţi. Ei trăiau în fiecare zi aşteptând ziua în care Isus avea să coboare din cer pentru a-i elibera de „mânia viitoare”.

În studiul din săptămâna aceasta, vom arunca o privire asupra modului în care noii convertiţi au făcut faţă provocărilor apărute după ce au intrat în biserică.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO