Studiul 11

Vineri , 15 iunie 2012

 

Raportul asupra lucrării tale. Am văzut că ceilalţi au nevoie să ştie ce faci. Desigur că rapoartele specifice, referitoare de exemplu la numărul de participanţi şi la situaţia financiară, sunt necesare. De asemenea, este important să prezinţi rapoarte în cadrul consfătuirilor pentru evanghelizare şi în cadrul comitetelor bisericii. În raportul verbal se prezintă pe scurt ideile principale, iar în raportul scris sunt incluse cât mai multe detalii. Este bine să oferi un raport scris.

Informaţiile acestea îi vor ajuta pe oameni să-şi păstreze interesul faţă de lucrarea ta, îi vor încuraja şi pe alţii să participe şi, totodată, vor susţine în mod direct evaluarea, planificarea şi obiectivele viitoare.

Asigură-te că rapoartele tale ţin cont de planurile generale de evanghelizare ale bisericii şi explică modul în care lucrarea ta contribuie la atingerea obiectivelor bisericii.

Verifică-ţi motivele pentru care prezinţi rapoartele. În ce măsură eşti preocupat de voinţa lui Dumnezeu pentru biserica ta şi pentru salvarea sufletelor?

Pentru discuţie

1. Întoarce-te la ultima întrebare de la secţiunea de marţi. Cum putem prezenta veştile rele? Este uşor să vorbim despre succese, indiferent de domeniul în care le-am obţinut. Dar cum putem prezenta insuccesele? Ce facem dacă un program al bisericii nu funcţionează? Cum ar trebui pus în discuţie şi analizat acel program ca să fie făcute schimbările necesare? Dacă socotim că succesul în evanghelizare I se datorează lui Dumnezeu, pe cine învinuim când lucrurile nu merg prea bine?

2. Gândeşte-te la schimbarea care trebuia să aibă loc în atitudinea credincioşilor iudei faţă de lucrarea cu neamurile. Acum priveşte la biserica ta, la cultura şi la societatea în care trăieşti. La nivel teoretic, noi mărturisim că Evanghelia este pentru toţi oamenii. Totuşi ce prejudecăţi culturale şi sociale trebuie să fie îndepărtate, aşa cum au fost îndepărtate prejudecăţile primilor credincioşi iudei?

3. Studiul de săptămâna aceasta s-a ocupat de raportarea activităţilor de evanghelizare, dar ne putem gândi şi la aducerea, în general, a unei veşti în orice tip de situaţie. Ce putem face pentru a fi întotdeauna oneşti şi corecţi şi pentru a nu falsifica informaţia cu scopul de a obţine ceea ce dorim? De ce au oamenii tendinţa de a cădea în această capcană şi de a se autoamăgi că exagerarea şi falsificarea nu sunt probleme?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO