Evaluarea mărturiei personale şi a evanghelizării

Studiul 12

16 iunie 2012

Pentru studiul din săptămâna aceasta, citeşte: 2 Corinteni 13:5,6; Evrei 10:24,25; Deuteronomul 10:12,13; Matei 23:15; Apocalipsa 14:6,7.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „Ca o verigă de aur şi o podoabă de aur curat, aşa este înţeleptul care mustră, pentru o ureche ascultătoare.” (Proverbele 25:12)

Gândul central: Este o greşeală să ne implicăm în marea lucrare de evanghelizare a lui Dumnezeu fără o evaluare eficientă.

Prea adesea ne mulţumim cu rezultate minime în situaţii în care am putea crea un impact mai mare şi în care am putea obţine un succes semnificativ mai mare. Aceasta se întâmplă pentru că nu am evaluat activităţile anterioare de mărturie şi de evanghelizare şi pentru că nu am modificat direcţia şi strategia în funcţie de rezultatele evaluării.

Uneori se cheltuiesc sume mari de bani pe activităţi de mărturie şi evanghelizare care aduc rezultate minime. Aceasta impune anumite schimbări în alocarea banilor şi/sau în metodele folosite. Dacă sunt aplicate în spirit creştinesc, criteriile acestea pot face parte dintr-o evaluare validă. Trebuie totuşi să ne grăbim să adăugăm că, în realitate, nu cunoaştem toate rezultatele activităţilor, fiindcă nu putem dispune decât de rezultatele tangibile (de numărul persoanelor botezate, de exemplu) şi nu ştim câte alte persoane au primit sămânţa Evangheliei. Cu toate acestea, este necesar ca evaluarea să se desfăşoare în aşa fel încât să emitem judecăţi de valoare, dar nu verdicte.

Săptămâna aceasta, vom studia principiul biblic al evaluării şi rolul evaluării în viaţa bisericii de astăzi.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO