Urie: credinţa şi credincioşia unui străin

Pentru studiul din această săptămână, citeşte: 1 Samuel 26,5-11; 2 Samuel 11; Estera 8,17; Psalmi 51; Isaia 56,3-7; Efeseni 2,19.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta.” (Deuteronom 6,5)

Imaginează-ţi că trebuie să cumperi un bilet de tren. Stai la rând mult timp şi eşti îngrijorat că vei pierde trenul. În cele din urmă, plăteşti, primeşti biletul şi alergi la tren. Pe drum, îţi numeri restul şi descoperi că ai primit mai mult. Ce faci? Stai din nou la rând şi înapoiezi banii, pierzând probabil trenul sau, pur şi simplu, consideri că este ziua ta norocoasă şi mergi mai departe?

Ce faci în situaţia aceasta depinde de felul în care înţelegi binele şi răul. Etica este modalitatea în care aplicăm înţelegerea aceasta în viaţa noastră de zi cu zi. În zilele noastre, cea mai obişnuită este „etica situaţiei”, care sugerează că nu există nicio normă morală absolută. Adesea, înseamnă a face tot ce este mai benefic pentru tine într-o anumită situaţie.

Săptămâna aceasta, vom vedea un contrast puternic între etica împăratului David şi etica soldatului Urie. Oricât de îngrozitoare par faptele lui David, ele sunt şi mai grave, dacă sunt comparate cu cele ale lui Urie. Deşi nu ni se spune prea mult despre Urie, lucrurile pe care le descoperim despre el şi despre soarta lui nefericită pot să ne înveţe ce înseamnă a trăi credinţa, şi nu doar a vorbi despre ea.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO