Studiu suplimentar
Citeşte cartea Dietă şi hrană de Ellen G. White.
Iată un citat din Manualul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea: „Comportamentul creştin… presupune ca noi să avem grijă de trupul nostru în mod inteligent, întrucât el este templul Duhului Sfânt. Pe lângă exerciţiu adecvat şi odihnă adecvată, trebuie să adoptăm alimentaţia cea mai sănătoasă posibil şi să ne abţinem de la alimentele necurate identificate în Scriptură.”
Punctul de credinţă numărul 22: „Alimentaţia originară. Biblia nu condamnă consumarea cărnii animalelor curate. Dar alimentaţia originară dată omului de Dumnezeu nu a inclus carnea, pentru că El nu a preconizat luarea vieţii vreunui animal şi pentru că o dietă vegetariană echilibrată este cea mai bună pentru sănătate – fapt pentru care ştiinţa oferă multiple dovezi.
Alimentaţia pe care Dumnezeu a stabilit-o în Grădina Edenului – alimentaţia vegetariană – este ideală, dar uneori nu putem avea ceea ce este ideal. În orice împrejurări, în orice situaţii sau locuri, aceia care doresc să aibă o sănătate optimă vor consuma cea mai bună hrană pe care o pot procura.”
Comitetul de Nutriţie al Departamentului de Sănătate al Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, în Declaraţia de Poziţie cu privire la dieta vegetariană recomandă: „o folosire din belşug a cerealelor integrale, a legumelor şi a fructelor, o folosire moderată a produselor lactate cu conţinut redus de grăsime, leguminoase, nuci, alune, seminţe şi o folosire limitată a alimentelor bogate în grăsimi saturate, colesterol, zahăr şi sare”.
Întrebări pentru discuţie
• Care sunt problemele legate de alimentaţie cu care vă confruntaţi în zona în care locuiţi? Există alimente din belşug, fapt care duce nu numai la consumarea alimentelor nepotrivite, ci şi la obiceiul de a mânca peste măsură? Sau alimentele sănătoase se procură cu greu? Ce puteţi face, ca grupă, pentru a-i ajuta pe cei care nu se hrănesc sănătos?
• Ce extreme în alimentaţie trebuie să evităm?
• Mulţi adventişti convertiţi de curând nu ştiu prea multe despre alimentaţia sănătoasă. Cum putem să-i ajutăm în această privinţă? Cum putem să menţinem o atitudine echilibrată astfel încât să nu-i împingem să adopte idei extremiste?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO