Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Gen. 9,20-27; Prov. 20,1; 23,31-35; 1 Cor. 6,19; 10,31; 2 Petru 1,5-9.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Blândeţea (în trad. engl. – stăpânirea de sine, moderaţia) voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape.”(Filipeni 4,5)

Un bărbat, care a fost odată un judecător respectat, trăieşte acum în sărăcie şi este victima abuzului de alcool. Din cauza acestei dependenţe, care i-a furat nu numai demnitatea, ci şi familia şi viaţa, el a schimbat roba de magistrat cu zdrenţele unui vagabond. Ce sfârşit tragic al unei vieţi care a fost odată atât de prosperă şi plină de sens!

În anul 2007, toate emisiunile de ştiri au anunţat vestea tragică a decesului unei tinere care a murit din cauză că a băut prea multă apă. Prea multă apă? Da. Ea a participat la un concurs în cadrul unei emisiuni radio, unde a băut o cantitate prea mare de apă, din cauza căreia a şi murit în cursul zilei respective. În urma autopsiei, s-a dovedit că singura cauză a decesului a fost intoxicarea cu apă. Deşi este esenţială pentru supravieţuire şi, de regulă, nevătămătoare, apa poate ucide, dacă este consumată în cantităţi exagerate.

Săptămâna aceasta vom studia despre cumpătare, moderaţie, temperanţă, într-o lume care consideră că excesul înseamnă succes. Exemplele de mai sus ne arată că lucrurile dăunătoare ar trebui evitate complet şi cele sănătoase ar trebui folosite cu moderaţie. Moderaţia este elementul esenţial care rămâne ignorat în cele mai multe situaţii.

Să vedem ce înseamnă temperanţa cu adevărat şi de ce vrea Domnul ca noi să fim cumpătaţi.

Ideea centrală: Noi am fost răscumpăraţi cu sângele Domnului Isus. De aceea avem obligaţia morală de a avea grijă de corpurile noastre, iar temperanţa este elementul-cheie prin care putem să ne îndeplinim această obligaţie.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO