Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: Mat. 5,13; Ioan 14,6; Efes. 4,25-5,21; 1 Tim. 3,15; 1 Ioan.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Prea iubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea aşa cum este.” (1 Ioan 3,2)

Tragedia atentatului terorist care a avut loc în New York şi Washington D. C., pe 11 septembrie 2001, a avut o singură urmare pozitivă: pentru mulţi oameni, ea a însemnat prevestirea morţii relativismului moral. Masacrarea cu sânge rece şi în plină zi a mii de persoane, filmată şi difuzată în direct la televizor, a ajuns în casele multora în timp real. Dintr-odată a devenit evident că un rău ca acesta nu putea fi pus pe seama culturii. Pe 11 septembrie, oamenii au văzut cum arată răul moral, un rău care întrecea graniţele oricărei culturi, tradiţii, epoci şi, dintr-odată, mulţi au înţeles cu această ocazie natura obiectivă a moralităţii şi îndeosebi a răului.

Bineînţeles că, pentru Ioan, relativitatea morală nu a fost niciodată o problemă. El ştia că există un adevăr absolut şi că în centrul lui Se află Isus Hristos. Săptămâna aceasta, vom recapitula temele majore din 1 Ioan, dintre care amintim înţelegerea lui cu privire la natura adevărului, care constituie fundamentul moralităţii.

O privire asupra studiului

Ce ne învaţă Ioan despre lucrarea Dumnezeirii? Ce simboluri foloseşte el pentru a ilustra cum ar trebui să arate biserica? Care este singura temelie a mântuirii noastre? Ce ne învaţă Ioan despre adevăr?

Pentru studiul Bibliei la rând: Ezechiel 27 48

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO