Speranţa – în lumea contemporană

Viaţa s-a schimbat foarte mult după 11 septembrie 2001. Oamenii nu vor putea uita imaginile cu avioanele de pasageri care au intrat în turnurile gemene ale World Trade Center. Ne dăm seama cu toţii că acest lucru se poate repeta. Nu există o protecţie totală împotriva oamenilor care sunt dispuşi să moară transformând un avion plin cu bărbaţi, femei şi copii într-o bombă sau care sunt gata să se arunce în aer într-o staţie de autobuz sau într-un supermarket. Frica i-a luat în stăpânire pe toţi şi, dacă privim la lumea în care trăim, frica aceasta este explicabilă.

1. Care este trăsătura dominantă a timpului sfârşitului, pe care a subliniat- o Isus? Luca 21,25.26
________________________________________________________________________________________________

„Nelegiuirea aproape şi-a atins limita. Lumea este plină de confuzie şi o mare teroare stă gata să vină curând peste fiinţele omeneşti. Sfârşitul este foarte aproape. Poporul lui Dumnezeu trebuie să se pregătească pentru ceea ce este gata să izbucnească asupra lumii ca o surpriză copleşitoare.” – Ellen G. White, Îndrumarea copilului, pag. 555. Imaginaţi-vă ce ar spune autoarea, dacă ar trăi astăzi.

Lumea noastră este caracterizată de războaie, de corupţie, de lăcomie şi de teroare. Ştim că în viitor urmează să aibă loc multe lucruri neplăcute – atât în lume, cât şi în biserică. Însă orice s-ar întâmpla, avem speranţă prin Domnul Isus. Este adevărat că există conflicte între naţiuni. Oamenii îşi dau sufletul de groază „în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ” (Luca 21,26), dar nu acelaşi lucru se întâmplă cu cei care Îl aşteaptă pe Domnul. Niciunul dintre lucrurile teribile care au loc pe pământ nu trebuie să ne ia prin surprindere. Biblia ne-a avertizat mereu că trebuie să ne aşteptăm la trudă, suferinţă şi necazuri până la revenirea lui Isus. Simplul fapt că vedem aceste lucruri ar trebui să ne întărească în credinţa că Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, este adevărată.

2. Ce speranţă ne oferă Domnul, în mijlocul tulburărilor şi al fricii din lumea noastră? Luca 21,28
______________________________________________________________________________________________

De ce este zadarnic să ne punem nădejdea în lumea aceasta sau în ceea ce ne oferă ea? De ce avem tendinţa aceasta, deşi ştim clar că, dacă dorim să avem speranţă, trebuie să o căutăm dincolo de orice ne poate oferi lumea de aici?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO