Integritatea darului profetic
Pentru studiul din această săptămână , citeşte : 2Sam.7,1-7;1Împ.22,10-18;Ier.43,2-4;Dan.8,27.
Sabat după-amiază
Text de memorizat: ” Viu este Domnul că voi vesti ce va spune Dumnezeul meu . ”(2Cron.18,13).
Dacă ai citit vreodată critică modernă la adresa Bibliei, ai observat , cu siguranţă, un lucru: acelaşi fel de atacuri , precum cele îndreptate împotriva Bibliei , au fost lansate şi împotriva lui Ellen White . Si unul dintre aceste atacuri a fost legat de faptul că , deoarece a folosit şi alte surse , înseamnă că Ellen White nu este demnă de încredere sau nu este onestă .
Cu toate acestea , Ellen White a explicat în scris cum a folosit scrierile altora şi de ce . Ea chiar a recomandat ca oamenii să citească anumite cărţi pe care le folosise în scrierea propriilor lucrări . O astfel de declaraţie nu sună deloc ca o încercare de a ascunde adevărul că a folosit şi alte surse.
În această săptămână , vom face un studiu mai aprofundat al modului în care lucrează inspiraţia, atât în ceea ce-i priveşte pe scriitorii Bibliei , cât şi în ceea ce o priveşte pe Ellen White .
O privire asupra studiului
Ce ştim cu privire la integritatea profeţilor biblici ? Dacă atât Scriptura , cît şi scrierile lui Ellen White sunt inspirate de acelaşi Spirit , care este relaţia dintre ele ? Care este pericolul în a-i considera pe profeţi infailibili ? Este posibil ca un profet să dea un sfat greşit ?
Pentru studiul Bibliei la rând : Numeri 28 – Deutoronom 9
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO