Pentru studiul din aceasta saptamana, citeste: Mat. 15,21-28; Luca 7,1-11; Ioan 1,3; Fapte 10,28.34.35; 11,25-30.

Sabat dupa-amiaza
Text de memorizat: „M-am făcut tuturor totul, ca, oricum, sa mantuiesc pe unii din ei.” (1 Corinteni 9,22)

O privire asupra studiului: Ce alte exemple de situatii avem, in care Domnul Isus a slujit si altor oameni, in afara de iudei? Cine erau acei oameni tematori de Dumnezeu si ce putem invata de la ei, cu privire la ucenicie? Ce putem invata astazi de la modelul de ucenicie al celor din Antiohia?
Jim s-a simtit chemat sa duca Evanghelia intr-o tara straina. La sosire, a descoperit ca locuitorii acelei tari aveau pregatit un test pentru strainii care doreau sa castige dreptul de a trai in mijlocul lor. Strainul trebuia sa inghita, fara sa vomite, o anumita potiune, o bautura pregatita de ei. Cel care cadea la acest test trebuia sa plece imediat; altfel, risca sa fie mancat de tribul respectiv. Jim a urmarit cum cativa membri ai tribului pregateau bautura din lapte, saliva umana, sange, niste ierburi zdrobite si alte fierturi din plante. Bautura arata si mirosea ingrozitor. Jim n-a putut face altceva decât sa se roage si sa bea. Spre uimirea tuturor (si mai ales a lui), Jim a baut si nu a vomitat, castigand astfel dreptul de a ramane.

Poate ca insarcinarea de a face ucenici ne va cere sa facem lucruri neobisnuite: sa mancam sau sa bem amestecuri ciudate şi „sa ne facem tuturor totul”, ca sa-i mantuim pe unii dintre ei. Aceasta este chemarea si, totodata, piatra de incercare a uceniciei, mai ales atunci cand Evanghelia strabate lumea si ajunge uneori in culturi radical diferite de a noastra.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO