1. Ce putem invata din urmatoarele texte cu privire la atitudinea lui Dumnezeu fata de toate rasele si popoarele? Ioan 1,3.12; Fapte 10,28.34.35; 17,26-28; Evr. 2,9.
______________________________________________________________
Scriptura este clara: Domnul Hristos nu numai ca i-a creat pe toti oamenii, ci a si murit pentru toti oamenii, indiferent de rasa, nationalitate sau origine etnica. Faptul ca Hristos a murit pentru fiecare fiinta omeneasca ar trebui sa fie mai mult decat suficient pentru a ne arata cat de respingatoare sunt pentru Dumnezeu prejudecatile noastre.
Astfel, nu este de mirare ca, atunci cand a fost pe pamant, Isus le-a slujit nu numai iudeilor, ci si celor ce nu erau iudei. Deşi Pavel este cunoscut ca apostolul neamurilor, Isus a fost cel dintai care le-a dat marturie, pe cand Se afla pe pamant.
2. Despre ce este vorba in Luca 17,11-16 si Ioan 4,39-42? Care este mesajul pentru noi?
______________________________________________________________
Am vazut ca, dupa ce Isus i-a aratat femeii ca ii cunostea viata, pentru ca i-a spus tot ce facuse, ea si-a lasat vasul la fantana si a alergat sa-i cheme pe sateni sa-L cunoasca pe Isus. Ea a avansat chiar ideea ca El ar putea fi Mesia. Scriptura spune ca mulţi au crezut datorita marturiei ei. Atunci cand L-au intalnit personal pe Isus, ei L-au convins sa ramana mai mult la ei, in mod evident, ca sa-i invete.
Si istoria celor zece leprosi (Luca 17,11-16) vorbeste despre lucrarea facuta de Isus în mijlocul samaritenilor. Cel de-al zecelea lepros, care s-a intors sa multumeasca, era samaritean. Laudandu-L pe Dumnezeu cu glas tare, el si-a manifestat recunostinta pentru ceea ce facuse Isus pentru el. In acelasi timp, Isus i-a spus samariteanului ca fusese vindecat datorita credintei sale. Cuvantul grecesc folosit pentru aceasta vindecare exprima, de fapt, ideea de mantuire.
Asadar, pe samaritean credinta il vindecase nu numai fizic, ci si spiritual. De asemenea, Isus l-a numit pe samaritean strain. Desi stia ca era samaritean si strain, Isus nu a facut discriminare, ci i-a rasplatit credinta. Aceste intalniri ne arata ca Isus nu S-a conformat prejudecatilor vremii.
Este una sa spunem ca nu ar trebui sa nutrim prejudecati impotriva nimanui si cu totul altceva sa fim, in mod real, liberi de aceste otravuri emotionale. Ce poti face concret pentru a rupe legaturile prejudecatilor din inima ta?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO