Studiu suplimentar
Citeste Comentariul Biblic AZS, vol. 5, pag. 607, 608, 656, 657, 669, 670, 785, 940-942; Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, cap. 58.
„Acel ’singur lucru’ care ii era necesar Martei era un spirit linistit, de devotiune, o mai mare preocupare pentru cunostintele privitoare la viata vesnica si binecuvantarile necesare pentru cresterea spirituala. Ea avea nevoie de mai putina preocupare pentru cele trecatoare si mai multa pentru cele care raman vesnic. Isus voia sa-i invete pe copiii Sai sa prinda orice ocazie de a castiga acea cunostinta care ii face intelepti spre mantuire.” – Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, pag. 525
„Una dintre caracteristicile Evangheliei dupa Luca o reprezinta frecventele ei referiri la lucrarea pe care a facut-o Domnul Hristos in favoarea femeilor din Palestina, precum şi la lucrarea de slujire a unora dintre acestea fata de El. Lucrul acesta era ceva nou, deoarece rolul femeilor iudaice in viata publica era relativ minor, cu toate ca, in cazuri izolate, profeti precum Ilie le slujisera unor femei, iar acestea, la randul lor, le slujisera profeţilor.” – Comentariul Biblic AZŞ, vol. 5, pag. 769
Intrebari pentru discutie
1. Reciteste pasajul biblic in care Mariei i se spune ca va fi mama lui Isus. Gandeste-te din nou ce lucruri uluitoare i s-a cerut sa creada, lucruri pe care nu le putea intelege. Gandeste-te la numeroasele lucruri pe care ni se cere sa le credem noi, crestinii, cu toate ca nu le putem intelege. Si, cu toate ca nu le intelegem, totusi avem credinta si chiar motive sa le credem. Impartasiti-va gandurile unii altora, in cadrul grupei, si discutati de ce putem si trebuie sa credem aceste lucruri, indiferent daca le intelegem sau nu. Cum ii putem ajuta si pe altii care se lupta sa creada lucruri care, in cele din urma, trebuie acceptate prin credinta?
2. Într-o vreme cand, in majoritatea tarilor, membrii bisericii sunt predominant de sex feminin, de ce biserica nu ar trebui sa descurajeze ucenicia in randul femeilor?
3. Isus a avut un spirit revolutionar, transformator, eliberator, inovator, gata sa aduca vindecare, sensibil si dispus sa sustina si sa incurajeze. In prezenta Sa, nimeni nu era ignorat, marginalizat sau exclus din viata publica. Ucenicii contemporani ar trebui sa-L urmeze si sa adapteze exemplul Sau pentru toate clasele sociale, culturile, popoarele si colectivitatile de oameni. Cum poti ajuta biserica locala sa fie un loc in care toti sunt bine-veniti si isi pot gasi un loc in slujire?