8. Citeste Ioan 4,4-30. Cum a procedat Isus pentru a castiga increderea acestei femei si, de fapt, pentru a o transforma intr-o ucenica?
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Modul in care a procedat Isus pentru a o castiga de partea lucrarii Sale pe femeia din Samaria merita studiul cel mai atent din partea tuturor acelora care vor sa castige suflete pentru Hristos.

In acest proces, au existat patru etape: 1) Trezirea unei dorinte după ceva mai bun (vers. 7-15); 2) Trezirea convingerii în ceea ce priveste nevoia personala (vers. 16-20); 3) Chemarea la o decizie in ceea ce priveste recunoasterea lui Isus ca Mesia (vers. 21-26); 4) Imboldul de a actiona potrivit deciziei luate (vers. 26-30; 39-42).
Imagineaza-ti ce trebuie sa se fi petrecut in mintea acestei femei. In primul rand, acel strain, un iudeu, ii arată o neasteptata bunatate. Apoi, El ii descopera cateva dintre cele mai ascunse si mai intunecate secrete ale vietii ei, ceva ce probabil ca, in afara de ea, nu mai stia nimeni. Raspunsul ei: „Doamne, vad ca esti un proroc” (vers. 19), nu este doar o marturisire a pacatelor, ci si a faptului ca Il considera pe Isus deosebit de ceilalti oameni. Se cuvine sa observam totodata ca, atunci cand femeia a incercat sa schimbe vorba, Isus nu a mai insistat asupra pacatelor ei, ci a preluat conversatia de unde o condusese ea si a folosit subiectul nou abordat pentru a-i indrepta atentia catre un alt adevar, in cele din urma conducand-o inapoi la El, de data aceasta nu ca un profet, ci ca Mesia. Impresionata de Isus – fara indoiala, in special datorita faptului ca ii cunostea secretele – femeia a crezut în El.
9. Cum a dat ea marturie in fata oamenilor din cetate? Ce a impresionat-o atat de mult la Isus? S-ar fi putut ca, in marturia ei, sa nu fi existat niciun pic de marturisire? Cat de eficienta ar fi fost acea marturie? Vers. 29, 30
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Domnul a schimbat aceasta femeie care se pare ca nu era tocmai un model de curatie si de evlavie, intr-un martor plin de putere pentru Imparaţia Sa. Ce lectii putem invata de aici cu privire la faptul ca nu trebuie sa judecam inimile altora, ci sa manifestam har si iertare si fata de cei mai mari pacatosi?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO