Citeste Comentariul Biblic AZS, vol. 5, pag. 365, 366, 456-460, 602-605, 926-934; Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, cap. 17, 35, 57.

„In acest veac de evlavie bolnava si de pervertire a principiilor, aceia care sunt convertiti vor da pe fata, in viata si in practica, o spiritualitate sanatoasa si influenta. Aceia care au cunostinta adevarului, asa cum este el descoperit in Cuvantul lui Dumnezeu, trebuie sa vina acum in fata. Fratii mei, Dumnezeu cere aceasta de la voi. Fiecare strop al influentei voastre trebuie sa fie folosit acum de partea cea buna. Toti trebuie sa invete cum sa stea in apararea adevarului care este vrednic sa fie primit.” – Ellen G. White, Lucrarea medicala misionara, pag. 22
„Desi Nicodim nu L-a recunoscut in mod deschis pe Hristos, totusi, in sfatul Sinedriului, el a nimicit deseori planurile preotilor de a-L distruge. Cand, in cele din urma, Hristos a fost inaltat pe cruce, Nicodim si-a amintit de cuvintele pe care El i le spusese in timpul convorbirii din noaptea aceea, pe Muntele Maslinilor: ’Dupa cum a inaltat Moise sarpele in pustie, tot asa trebuie sa fie inaltat si Fiul omului’ (Ioan 3,14); si el a vazut in Isus pe Mantuitorul lumii.” – Ellen G. White, Faptele apostolilor, pag. 104
Intrebari pentru discutie
1. A existat vreo situatie in care te-ai lasat prins de spiritul de turma, cand ai mers in directia in care mergea multimea, poate sub influenta emotiilor, si ai facut ceva ce ai regretat mai tarziu? Daca da, ce ai invatat din experienta aceea, care sa te ajute sa te feresti de a repeat greseala?
2. Mediteaza mai mult la problema ridicata in studiul din aceasta saptamana, referitoare la faptul ca nu este suficient sa faci parte din adevarata biserica. Ce mesaj exista aici pentru noi, ca adventisti de ziua a saptea? In ce sens ne aflam in pericolul de a crede ca, deoarece „avem adevarul”, nu mai avem nevoie de nimic altceva? Cum ne putem feri de aceasta amagire?
3. Gandeste-te din nou la motivul pe care acesti posibili ucenici l-au adus pentru a nu-si lua un angajament, pentru a nu se consacra pe deplin Domnului (desigur, cu exceptia lui Nicodim). Ce alte scuze folosesc oamenii? Cum ii putem ajuta, ca biserica, pe aceia care se lupta cu o astfel de decizie hotaratoare?
4. Care este deosebirea dintre a fi „credincios” si a fi ucenic?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO