Pentru studiul din aceasta saptamana, citeste: Marcu 5,25-34; Luca 1,26-38; 8,1-3; 10,38-42; Ioan 4,4-30.

Sabat dupa-amiaza

Text de memorizat: „Maria a zis: ’Iată, roaba Domnului; faca-mi-se dupa cuvintele tale!’ Si ingerul a plecat de la ea.” (Luca 1,38)
O privire asupra studiului: Ce i s-a cerut Mariei, mama lui Isus, sa accepte prin credinta? Ce spune Biblia despre rolul femeilor in lucrarea lui Isus? Ce putem invata cu privire la ucenicie din istoria femeii de la fantana lui Iacov?
Intr-un fel sau altul, femeile au fost, inca de la inceput, implicate indeaproape in lucrarea Domnului Hristos. Maria a fost cea care I-a dat nastere copilului Isus şi I-a fost mama cat a trait El pe acest pamant. Desigur, doar o femeie ar fi putut face lucrul acesta, dar credinta si supunerea ei raman un exemplu plin de putere pentru aceia care cauta sa fie ucenici ai lui Isus. In plus, in toate Evangheliile descoperim rolul esenţial pe care l-au avut unele femei. De la Maria, mama lui Isus, pana la femeia care s-a atins de veamantul Lui si a fost vindecata sau la femeia de la fantana, descoperim clar ca o femeie deschisa fata de indemnurile harului lui Dumnezeu poate fi un urmas credincios si un ucenic al Domnului Hristos.
In incercarea de a dobandi o intelegere mai profunda a ceea ce inseamna sa fii ucenic, in aceasta saptamana vom urmari impactul pe care l-a avut intalnirea cu Isus asupra vietii catorva femei.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO