Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate bolile tale! (Psalmii 103:2,3)

În anul 2009, am cunoscut o doamnă cu care am început o colaborare frumoasă şi, pentru că lucram în acelaşi domeniu, ne întâlneam foarte des. Cu ocazia zilei de 8 Martie, îmi amintesc ca i-am făcut cadou cartea Divina vindecare. Îi plăcea foarte mult să discutăm despre sănătate. Doi ani mai târziu, după lungi investigaţii, a fost diagnosticată cu o boală necruţătoare: leucemie. În disperarea ei, a mers la cele mai renumite clinici din ţară şi de peste hotare. Îmi spunea: „Am sânge de român, de neamţ şi de turc; am cheltuit un miliard şi jumătate fără niciun rezultat.”

I-am recomandat o dietă vegană, sucuri din crudităţi, însă m-a refuzat categoric. Spunea că nu se găsesc proteine în crudităţi şi trebuie să mănânce carne ca să mai trăiască. Mă rugam împreună cu familia lui Dumnezeu pentru ea şi ceream înţelepciune cum să-i vorbesc. Îmi doream ca Duhul Sfânt să lucreze la inima ei, astfel încât să aleagă ce este bine. În cele din urmă, a început tratamentul chimioterapeutic, însă nu a rezistat. La a doua şedinţă, doctorul i-a spus că nu mai are ce să-i facă. Am vizitat-o şi de-abia mai vorbea. Atunci, cu toată convingerea, am rugat-o măcar acum să încerce câteva zile tratamentul naturist. Ea mi-a spus: „Merg pe mâna dumneavoastră.”

Am mers acasă şi i-am adus suc de orz, de rodii, de mere şi mâncare fără grăsime animală. A doua zi s-a ridicat din pat, la patru zile a coborât de la etajul patru singură. Pentru că prinsese putere, mergeam şi o ajutam să gătească fără came. Am învăţat-o să consume multe cereale, legume şi fructe. La numai o lună de zile, a mers să repete analizele şi… incredibil: Dumnezeu făcuse minunea! Doctorii nu au mai recunoscut-o. La două luni şi jumătate, a dat mărturie în biserică despre minunea pe care a făcut-o Dumnezeu în viaţa ei. Am fost uimiţi de modul în care răspunde Dumnezeu atunci când ne rugăm şi lucrăm pentru cei în necazuri. Nu puţine au fost ocaziile în care Dumnezeu a intervenit în mod miraculos când i-am ajutat pe cei în nevoie. Rugăciunea mea este ca Dumnezeu să binecuvânteze intenţiile noastre bune şi să ne ajute să urmăm reperele divine ca să trăim spre slava Sa.

„Corpurile noastre sunt constituite din ahmentele pe care le consumăm… Este un proces minunat care transformă hrana în sânge… Cerealele, fructele, nucile şi legumele constituie dieta aleasă pentru noi de Creatorul nostru. Aceste alimente, pregătite într-un mod cât se poate de simplu, sunt cele mai sănătoase şi mai hrănitoare.” (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 278-279)

Sorinela Butuc, Iaşi, Moldova

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO