„Nicidecum, Doamne’: a răspuns Petru. „Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat.”

(Faptele apostolilor 10:14)

Într-una din plimbările pe care le-am făcut la căsuţa de pe plajă am avut o experienţă interesantă. Soţul meu este pescar, aşa că, ori de câte ori iese pe mare, îşi ia cu el năvodul. De data aceasta, era nerăbdător să folosească acel năvod pentru că era nou şi nu-l mai folosise până atunci. Aşa că, îm­preună cu fratele Almerindo, a plecat ca să arunce năvodul. Au aşteptat refluxul ca să poată pescui, dar n-au prins nimic. Aşadar, au lăsat năvodul în mare până a doua zi.

Devreme, în dimineaţa următoare, au mers să verifice năvodul, iar eu, după ce m-am trezit, L-am rugat pe Dumnezeu să-i ajute să prindă măcar un peşte. Totuşi acel singur peşte pe care l-au prins într-adevăr a fost unul necurat, pe care noi nu-l consumăm. În timp ce mă rugam, mi-am amintit că odată Îi spusesem Domnului că aş vrea să fiu un năvod în lume, asemenea unui năvod în apă. Iar atunci când ape mari mă înconjoară, vreau să rămân tare în Domnul, în ciuda valurilor şi adversităţilor vieţii. Mi-am dat seama că sunt cu adevărat un năvod în lumea aceasta, dar că nu pot alege ce fel de peşti voi prinde. Nu mă simţeam vrednică să duc lumii mesajul lui Hristos, dar am înţeles că Dumnezeu voia ca eu să le împărtăşesc Evanghelia celor care nu sunt de aceeaşi credinţă cu mine. Iar când Dumnezeu ne trimite, nu suntem noi în măsură să alegem cine, când sau unde să mergem.

În sfârşit, am înţeles de ce îngăduise Dumnezeu experienţa cu năvodul gol. Curând după aceea, m-am întâlnit cu o prietenă care este de o altă cre­dinţă. Fiul ei studiase la o şcoală creştină, dar mama lui, care nu e creştină, era totuşi tristă pentru că fiul ei nu alesese să rămână în biserica respecti­vă. A fost foarte fericită când i-am spus că mă voi ruga pentru fiul ei. Şi am folosit ocazia ca să-i vorbesc despre dragostea lui Dumnezeu, despre cât de mult o iubeşte Isus şi cât de specială este pentru mine.

Această experienţă mi-a readus în minte viziunea lui Petru cu animalele necurate (vezi Faptele apostolilor 10:9-23). Mai mult, „Isus ne-a poruncit să propovăduim norodului şi să mărturisim că El a fost rânduit de Dumnezeu Judecătorul celor vii şi al celor morţi” (vers. 42). Dumnezeu vrea ca solia Lui să ajungă la orice om, fără excepţie. De aceea, eu am datoria să împăr­tăşesc mesajul Său tuturor copiilor Lui, indiferent de ce cred ei. Vrei să mi te alături?

MARIALVA VASCONCELOS MONTEIRO CHUASSE

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO