Pleacă- ţi urechea şi ascultă cuvintele înţelepţilor şi ia învăţătura mea în inimă.

(Proverbele 22: 17)

Am ales din dicţionar, dintre multe altele, două înţelesuri pentru cu­vântul „focus”: (1) centrul atenţiei şi (2) puncte de concentrare. Aceste în­ţelesuri, împreună cu textele amintite mai sus, m-au ajutat şi vor continua să-mi reamintească să mă concentrez asupra lucrurilor cereşti, în pregăti­rea mea pentru viaţa veşnică.

Era o zi de vineri, a cincea zi de mers pe jos în cadrul unui program de fitness. Clovis, unul dintre cele mai frumoase şi sigure oraşe din California, are nişte trotuare curate, netede, iar peisajul este atractiv. Decorul de un verde în cascadă şi contrastul florilor de toate culorile îi atrag nu numai pe trecători, ci şi păsările, insectele şi alte vietăţi.

Devreme, în acea dimineaţă însorită, mi-am schimbat adidaşii greoi cu nişte tenişi obişnuiţi de mers, sperând să o urmez îndeaproape pe sora mea. În cele patru zile dinainte, fusese o adevărată provocare să reuşesc să ţin pasul cu ea. De altfel, avea înainte o zi importantă de pregătire, aşa că am făcut tot posibilul să merg pe lângă ea, ca să o susţin. Totuşi mintea îmi era distrasă de grădinile superbe pe lângă care treceam, iar cântecul melodios al păsărilor mi-a îndepărtat atenţia de la ţinta pe care mi-o stabilisem.

Rămăsesem câţiva paşi în spatele surorii mele şi n-am observat denive­larea trotuarului. M-am împiedicat şi am căzut în faţă, dislocându-mi umă­rul drept şi fracturându-mi humerusul. M-am ales şi cu buza superioară rănită şi nervul brahial atins. Toate acestea mi-au cauzat mult disconfort şi nopţi nedormite. Trebuia să iau pastile contra durerii 24 de ore din 24, precum şi pastile de somn ca să pot dormi.

Am învăţat multe lecţii din această experienţă. Prima dintre ele mi-a reamintit că am nevoie să mă concentrez asupra pregătirii mele pentru cea de-a doua venire a lui Hristos. Iar a doua lecţie, eu însămi având acum mâna dreaptă invalidă, a fost să învăţ să simt mult mai multă compasiune şi toleranţă faţă de cei cu dizabilităţi, fiind mai hotărâtă să vin în ajutorul nevoilor lor. De atunci, m-am hotărât să-i îndrept pe oameni către cel mai bun Mângâietor, Dătătorul Vieţii, cel mai bun Prieten, Vindecătorul tuturor bolilor, Mântuitorul îndurător, care a murit ca eu să am parte de o viaţă fără durere, fără boli sau supărare şi care într-o zi mă va lua ca să fiu cu El pentru totdeauna pe pământul refăcut.

În Evrei 2:1 ni se spune: „Trebuie să ne ţinem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtaţi de ele.” Este ceea ce îmi doresc eu. Este aceasta şi dorinţa ta?

ESPERANZA AQUINO MOPERA

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO