[joi, 13 august] Împărtășește Cuvântul

Veștile bune există pentru a fi împărtășite. Gândește-te la ocaziile din viața ta în care te-ai bucurat de vești bune – poate ziua în care te-ai logodit sau cea în care s-a născut un copil, vestea bună despre un loc de muncă, despre achiziționarea unei mașini sau case noi. Erai atât de încântat, încât abia așteptai să le spui și altora.

 

Este minunat să ne împărtășim bucuriile cu ceilalți, însă cea mai bună veste în întregul univers este Isus. Când descoperim noi perspective în Cuvântul Său despre mântuirea prin Hristos, inimile noastre sunt pline de bucurie și suntem nerăbdători să le spunem și altora. Când autoritățile religioase le-au interzis apostolilor să predice, Petru a declarat: „… Noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut și am auzit” (Faptele 4:20).

 

„De îndată ce un om vine la Hristos, în inima lui se naște dorința de a le face cunoscut și altora ce minunat prieten a găsit în Hristos, căci adevărul mântuitor și sfințitor nu poate fi ascuns în inima sa. Dacă suntem îmbrăcați cu haina neprihănirii lui Hristos și plini de bucuria locuirii Duhului Său în noi, nu vom putea să tăcem.” – Ellen G. White, „Calea către Hristos”, p. 78

 

Apostolul Pavel nu a obosit niciodată să spună povestea convertirii sale. Inima sa era plină de bucuria în Isus. Vestea bună trebuia împărtășită și nu a putut să tacă. El se simțea dator să facă aceasta (Romani 1:14-16).

 

 

6. Ce principii găsim în pasajele următoare cu privire la împărtășirea Cuvântului lui Dumnezeu?

 

Eclesiastul 3:1

„Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui”.

 

Isaia 50:4

„Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să ştiu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare. El Îmi trezeşte în fiecare dimineaţă, El Îmi trezeşte urechea, să ascult cum ascultă nişte ucenici”.

 

2 Timotei 4:2

„…propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura”.

 

Când ne predăm viața lui Hristos și în slujba Sa, El ne va crea oportunități de „a înviora cu vorba pe cel doborât de întristare”, adică de a le vorbi la momentul potrivit celor ale căror inimi au fost deschise de El. Când dăm mărturie, noi trebuie să avem în vedere trei principii biblice: ce spunem, cum spunem și când spunem.

 

Cine sunt cei cu care vii în contact și cum poți să fii un martor mai bun pentru ei?

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO